FILM

KINO KLUB JSKD


Cirkulat

CIRKULAT

Projekcija in pogovor v Skladovnici Ljubljana, Beethovnova 5,
7. april
2017, ob 19.30

 

Vabimo vas na  projekcijo in pogovor z ustvarjalci provokativnega eksperimentalnega plesno gibalnega  video filma CIRKULAT režiserja in producenta Matjaža Mraka in koreografinje Urše Rupnik. Projekcija in pogovor bosta v dvoranici JSKD na Beethovnovi 5 ,v petek, 7. aprila ob 19.30!


Vizualno – filmsko, režijsko, koreografsko , scenografsko izjemno dinamičen, bogat in  sugestiven film, je zagotovo dobro izhodišče za pogovor z ustvarjalci, posebej še, ker čedalje bolj prodoren in uspešen režiser in producent Matjaž Mrak prihaja iz seminarjev/laboratorijev JSKD!

Film je zanimiv tudi zaradi svoje eksploatacije tako filmskih izraznih sredstev, kot gibanja telesa, plesnih fragmentov, scenske imaginacije in žanrskih citatov, ki se združujejo v  celovit, intenziven vizualen !

Z režiserjem in producentom  boste imeli – nenazadnje – tudi možnost ustvarjalnega  networkinga!

 

C I R K U L A T

kratki eksperimentalni plesno gibalni film

MATJAŽA MRAKA

Nekatere stvari se nikoli ne spremenijo …

Ne veš, kdaj točno prideš in si že tam. Politiki. Japiji. Povzpetniki in lokalni mafijaši so izčrpali mesto do konca. Za njimi ostajajo prazne ulice, dvorišča in trgi, porušene zgradbe in ostareli prebivalci, katerih pot se je tukaj končala. Vsak prostor je napolnjen s sledmi preteklosti. Skupina mladih v mestu z nično perspektivo se odloči za pobeg; sedem plesalcev se v kratkem eksperimentalnem plesnem filmu neprestano sooča s fizičnimi in mentalnimi ovirami sedanjosti, ki je prepredena s sencami in odmevi preteklosti. Ples enega, dveh, tisočerih teles, razpršenih po sivih conah prednamcev. Velika okna. Mrzla tla. Stalker. Vkleščen med robustnimi stenami, ujet med priprtimi vekami normalnih ljudi, se nekje spodaj, mimo lačnih oči, dogaja svet iskalcev, sanjačev, plesalcev, ki so jim dnevi šteti. Vedno eno in isto, znova in znova, medtem ko je izhod vsakič nekje drugje … Iskanje svobode, ki boli, beg iz vsakodnevne rutine, ki vleče nazaj, generira cikel nenehnega vračanja (različnega), ki noče verjeti, da izhoda ni. Andreja Kopač

MATJAŽ MRAK - producent

Film je financiran s sredstvi Filmskega Centra Slovenije

PRODUKCIJA

friendly.si

FRIENDLY PRODUCTION

2016


Vstop prost!

 

Matjaž Mrak 
Matjaž Mrak na snemanju ... (foto: Sunčan Stone)

 

Informacije


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti,
Štefanova 5, Ljubljana,
tel 01 24 10 521 in 523 ali http://www.jskd.si


Peter Milovanović Jarh,
samostojni svetovalec za filmsko dejavnost

tel 01/ 2410 521
e-pošta peter.jarh@jskd.si