GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

male inštrumentalne skupine 2018

 

11. FESTIVAL MALIH INŠTRUMENTALNIH SKUPIN 2018

Dravograd, sobota, 30. junij 2018

Letošnji državni festival izbranih malih inštrumentalnih skupin je potekal v soboto, 30. junija 2018 na dveh lokacijah v Dravogradu.

V prelepih prostorih koncertne dvorane, Dvorca Bukovje so s svojimi nežnejšimi glasbenimi zvoki nastopili Sorški orgličarji - KUD Oton Župančič Sora, Kitarski ansambel Svarun in Pihalna sekcija Godbe Medvode. Na Prireditvenem prostoru Lukna pa so nastopile naslednje skupine: Junior special orkester, skupina Čaga Boys, ter skupina Pivo in čevapi.

Vsi nastopajoči so za svoje koncertne nastope pripravili kakovosten in zelo dobro dodelan program. Glede na odlično izvedbo glasbene kvalitete nastopov ter izredno zanimive  programe so bila vsem skupinam s strani strokovnega spremljevalca podeljena odlična priznanja.

Ob zaključku prireditve so bila podeljena naslednja priznanja. Zlato plaketo sta prejeli skupini: Sorški orgličarji - KUD Oton Župančič Sora in Pihalna sekcija Godbe Medvode, zlato plaketo s posebno pohvalo pa so prejele naslednje skupine: Kitarski ansambel Svarun, Junior special orkester, skupina Čaga Boys ter skupina Pivo in čevapi. Podeljeni sta bili še dve posebni priznanji: Priznanje za najboljšo lastno skladbo, ki jo je prejel Grega Bitežnik za skladbo DUET v izvedbi Kitarskega ansambla Svarun in Priznanje za najboljšo priredbo, ki jo je prejel Damir Fajfar za priredbo skladbe Jožeta Privška: Vozi me vlak, v izvedbi Sorških orgličarjev. Organizator je podelil še posebno nagrado, saj je bil izbran tudi predstavnik Slovenije za nastop v okviru mednarodnega festivala trobilnih skupin v srbski Guči. Glede na kakovostne nastope bosta tokrat prvič na mednarodnem festivalu zastopali Slovenijo dve slovenski skupini - skupina Čaga Boys ter skupina Pivo in čevapi.

 

Dodatne informacije

 

Robert PREGLAU

vodja območne izpostave JSKD Dravograd


T: (02) 87 23 581
E: oi.dravograd@jskd.si

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si