GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

14. FESTIVAL MALIH INŠTRUMENTALNIH SKUPIN

Dravograd, 2. julij 2022

 

14. DRŽAVNI FESTIVAL MALIH INŠTRUMENTALNIH SESTAVOV V DRAVOGRADU IN DRAVOGRAJSKA NOČ

 

V soboto, 2. julija, je v Dravogradu pod okriljem JSKD potekal že 14. državni festival malih inštrumentalnih sestavov, na katerem se je predstavilo 7 skupin.

Prvi koncert je potekla ob 17.00 uri v cerkvi sv. Vida, na katerem so nastopili Komorno inštrumentalna skupina Glasbene šole Lipičnik pod vodstvom Urške Strnad, in so prejeli Srebrno plaketo za osvojenih 85 točk, Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora pod vodstvom Damirja Fajfarja, ki so prejeli Zlato plaketo za osvojenih 90 točk, Kitarski ansambel Svarun pod vodstvom Grege Bitežnika, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk, Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov pod vodstvom prof. Slavka Goričarja, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk in Mladinska sekcija Godbe Medvode pod vodstvom Roka Škrlja. Ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk.

V drugem delu festivala na prireditvenem prostoru Lukna pa so nastopili še Pivo in čevapi iz Postojne pod vodstvom Primoža Petohleba, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk in gostje iz Guče Dragačevske trube pod vodstvom Dragana Pavlovića. Skupine je strokovno spremljal Andrej Ofak. Pivo in čevapi bodo tudi zastopali Slovenijo na največjem trubaškem dogodku na Saboru trubača avgusta v Guči. Obiskovalce festivala sta na glavnem odru nagovorila tudi županja občine Dravograd Marijana Cigala in predsednik občine Lučani Milivoje Dolović. Po festivalu je sledila tradicionalna Dravograjska noč z Johhny in Tex bandom ter Luko Basijem.

Dodatne informacije

Robert Preglau

koordinator OI JSKD Dravograd

Območna izpostava Dravograd

Bukovje 13

2370 Dravograd

E-pošta: oi.dravograd@jskd.si

Tel. 02 8723581

Mob. 041248254

Fax. 02 8723581

 

 

Daniel LESKOVIC

producent za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si