GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017

Mladinski center Brežice, 11.02.2017 ob 20.30

 

NASTOPAJOČI

 

PROF'N DIJAKERS (Gimnazija Brežice)

PROF'N  DIJAKERS


Band  deluje od leta 2006 in je zamenjal že mnogo članov, saj se z vsakim novim šolskim letom zasedba nekoliko spremeni. Gonilna sila banda je profesor glasbe Dejan Jerončič, ki je dal pobudo za nastanek in zbral glasbeno nadarjene profesorje ter dijake.  Občasno igranje, predvsem rock glasbe, je na šoli prava popestritev in so nepogrešljiva zasedba na priložnostnih šolskih prireditvah kot so informativni dnevi, novoletne prireditve, itd.. Oktobra 2016 so se udeležili tudi Bitke bandov, kjer so igrali kot gostje.
Žan Bračun – solo kitara
Krištof Strnad  - ritem kitara, vokal
Dejan Jerončič - bas kitara
Julijan Andrejaš - bobni
Mateja Zorec Strnad –vokal
Nina Iskra-vokal

2 komada

WE JUST DON'T (Trebnje in Ljubljana)

WE JUST DON'T

 

Miha Brvar - kitara
Gašper Kirn - bas kitara
Štefan Rot - bobni

INŠTRUMENTAL, BREZ BESEDIL

We Just Don't je instrumentalni in radiu neprijazni power trio, ki sledi tradicijam psihadelije, progresive in stonerja.

We Just Don't: FLOOD OF BARBARIANS
We Just Don't: ANT ARCTICA
We Just Don't: ANCESTOR's TALE
We Just Don't: MOTORMEOW

 

PRINCE DOPEY (Cerkno)

PRINCE DOPEY

 

Uroš Mohorič - Vokal, kitara
Tjaž Brelih - Vokal, kitara
Arne Dopudja - Vokal, bobni
Blaž Tratnik - Bas kitara

"Prince Dopey je skupina, ki je z ustvarjanjem začela leta 2011. V začetnih fazah oblikovanja glasbene smeri je bil poudarek predvsem na preigravanju znanih rock bendov kot so The Doors, Jimi Hendrix, Pink Floyd in ostali velikani 70ih let. Tako so izoblikovali svoj edinstven stil moderniziranega rocka in ga kaj kmalu začeli uporabljati pri ustvarjanju svojih avtorskih pesmi. Junija 2016 pa je luč sveta ugledal tudi prvi EP."

 

Prince Dopey: TIMES
Prince Dopey: CROW
Prince Dopey: YES

 

CHARLIE BUTTER FLY (Kočevje)

CHARLIE BUTTER FLY

 

Klemen Kirašič- kitara, vokal
Tadej Kirašič- bobni
Miha Rupnik- bas kitara

Rock skupina Charlie Butter Fly je ravno pred kratkim izdali plato 'Še vedno živ' s priznanim producentom Dejanom Radičevičem. Plata je dobila zelo dobre odzive, tudi na radiih, kjer so jo začeli vrteti (plato so predstavili tudi na večih radijskih postajah-Val 202, Radio Si, Radio S, Radio Sora, Radio Kranj, Radio Celje, Univox, na Radiu Koper so zmagali v tekmovanju za 'Pesem in pol',..). Pred tem so tudi igrali na SCHENGENFESTU 2012, bili izbrani kot najboljša skupina na GLASU MLADIH, zmagali na glasbenem maratonu FESTIVALA STIČNA, bili izbrani na mednarodno kompilacijo bendov s področja stare juge-EX YU NO BORDERS UNDERGROUND JAMMING, igrali na prireditvi ROKERJI POJEJO PESNIKE. Nastopali so skupaj z ZORANOM PREDINOM, TRKAJEM, ANDRAŽEM HRIBARJEM, s kočevskim pihalnim orkestrom V Športni dvorani Kočevje, igrali kot predskupina LET3, kot predskupina SIDDHARTE...

Klemen Kirašič: ŠE VEDNO ŽIV
Klemen Kirašič: MALA MOJA
Klemen Kirašič: PRIDI K MEN
Klemen Kirašič: RABIM TE
Klemen Kirašič: MIRROR

 

THeWET (Škofja Loka)

THeWET

 

Vid Vraničar - kitara, back vokal
Matic Žagar - bass kitara, back vokal
Marko Štibelj  - vokal
Martin Doljak  - bobni

Sproščeni, svojevrstni in predani glasbi – s temi besedami bi lahko opisali člane na novo izoblikovane škofjeloške zasedbe THeWET. Glasbeno znanje in kilometrino so si Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar skupaj in vsak posebej, vrsto let nabirali že v nekaterih drugih glasbenih skupinah. Lani pa so sklenili, da je čas za nov začetek in prvi skupni projekt. V prostoru za vaje so vrgli na kup dobre ideje, zanimive rime in raznolike kitarske rife ter ustvarili zanimiv glasbeni izdelek. Njihov prvenec Trip to Boston je prvovrstna mešanica glasbenih žanrov, ki jih fantje tako na plošči kot tudi znotraj posameznih skladb nadvse uspešno združujejo v svojevrsten glasbeni izraz. Temu piko na i dodajajo avtorska besedila, ki na hudomušen način opisujejo vsakdanjo realnost, postavljajo ogledalo slovenski družbi in se neizogibno dotikajo tudi ljubezni. Ob iskrenem nizanju rim si ne boste mogli kaj, da se ne bi vsake toliko nasmehnili ter z mislimi skupaj z zasedbo odpotovali do Bostona, po Sloveniji ter vse do Brazilije in Nizozemske. Zanimiv izlet v svet glasbe ponujajo tudi njihovi koncerti. Fantje vedo, kako z vselej pozitivno naravnanimi ritmi poskrbeti za dobro vzdušje in nepozabno zabavo.

THeWET: FUNKOLAČ
THeWET: BLUE LIZZARD
THeWET: YUM YUM BUBBLEGUM
THeWET: J.J.

 

Peš POT band

Peš POT band

Matic Zupanc - bobni
Job Fridl - ritem kitara, bas, vokal
Nikolas Žitnik - ritem kitara, bas
Martin Kikelj Bedenčič - solo kitara
Zala Klopčič - vokal

Smo petčlanska zasedba iz Ljubljane, ki svoj prosti čas posveča glasbi. Smo zelo mlad band, saj smo z izjemo bobnarja vsi še mladoletni. V današnji zasedbi delujemo pol leta, sicer pa začetki segajo v leto 2015 s prvim nastopom na šolski valeti. Ustvarjamo veliko avtorske glasbe z besedili v slovenščini. Našo glasbo lahko označimo kot radijsko, torej bolj soft melodični rock. Čisto vsak izmed nas posluša drugačno zvrst, zato je v naši glasbi lahko slišati vse od rock n rolla, metala pa do hip-hopa(rap). Od ostali skupin nas loči dejstvo, da zapojemo praktično vsi, usmerjamo pa se tudi v moško-žensko vokalne duete.

Peš POT band, besedilo Job Fridl: ZBUDI ME
Peš POT band, besedilo Martin Kikelj Bedenčič: NIMA SMISLA ŽVET
Peš POT band, besedilo Nikolas Žitnik: VSE V ŽIVLJENJU NIHA
Peš POT band, besedilo Job Fridl: NE BO TE NAZAJ
Peš POT band, besedilo Job Fridl: NE GREM NA LED


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

 

plakat Brežice