GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017

Stična, petek, 18. november 2016, ob 16.00

V petek, 18. novembra 2016 bo potekalo drugo regijsko srečanje rock skupin za Festival Vizije 2017 (tekmovanje inovativnih in neuveljavljenih mladinskih glasbenih skupin). Srečanje bo v Baru Jama (Stična) s pričetkom ob 16. uri. Na srečanju se bo za finalni nastop na Vizijah (maj 2017) pomerilo 8 skupin (Kvintet za umret, Plužni profesorji, Rock Angeless, JU T, Sintagma, ManiacS, Artel in Seul Océan).

Po zaključku srečanja bo sledila podelitev posebnih nagrad najboljšim glasbenim skupinam državnega festivala Vizije, ki je potekal meseca maja 2016 v Novi Gorici.

 

PROGRAM ZA IZVEDBO ROCK MARATONA 2016  V ODPRTEM AMBIENTU:


16:00 Kvintet za umret
16:30 Plužni profesorji
17:00 Rock Angeless
17:30 JU T
18:00 Sintagma
18:30 ManiacS
19:00 Artel
19:30 Seul Océan
21:00 Podelitev nagrad Festivala Laško Pivo in cvetje 2016 zmagovalcem državnih
JSKD Rock Vizij 2016.
Nagrade prejmejo: Infected, Polna luna, Diareja eksploziv, Sandra Erpe
21:15 Razglasitev zmagovalcev Natečaja Festival Stična  2016
in regijskih zmagovalcev Rock vizije JSKD koordinacija Osrednja Slovenija
21:30 Lumberjack, samostojni koncert zmagovalcev Natečaja Festivala Stična 2015

 

PODELITEV NAGRAD LETOŠNJIM NAGRAJENCEM JSKD RS ROCK VIZIJE 2016


Letos gostimo še nagrajence državnih Rock vizij 2016 s podelitvijo prav izjemnih nagrad, ki jih bodo letos prejeli zmagovalci Rock vizij 2016 iz preteklega cikla tekmovanja. Glasba predstavlja eno najmočnejših identitet vsakega naroda. Zato je ustvarjalnost mladih, nadarjenih glasbenikov nujna za razvoj glasbene prihodnosti. Tudi slovenske. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Festiavl Stična v okviru svojega delovanja spodbujata glasbeni razvoj mladih. JSKD tudi z organizacijo festivala mladinskih skupin Vizije. Znotraj tega je z Rock vizijami spodbuda namenjena tudi mladim rockerjem. Prav tu so organizatorji festivala Laško Pivo in cvetje našli skupni interes z JSKD. V okviru dobrodelne akcije letošnjega festivala Laško Pivo in cvetje, v kateri so obiskovalci s simbolično vstopnino oblikovali sklad za donacijo mladim in nadarjenim glasbenim posameznikom ali skupinam, bodo podelili prav posebne nagrade. Gre za štiri vrhunske kitare Framus Artist Serie Phil XG, ki jih je njihov oblikovalec in kitarski virtuoz Phil X, sicer tudi prvi kitarist skupine Bon Jovi, letos v Laškem tudi osebno podpisal. Kitare veljajo za vrhunski model, izdelane pa so v Nemčiji. Prvi dobitniki donacij so najboljši mladi rockerji Rock Vizij 2016:

Infected,

Polna luna,

Diareja eksploziv,

Sandra Erpe.


Skupina Infected, kot zmagovalka natečaja, pa bo dodatno prejela še bas kitaro Warwick Corvette $$.

 

NAGRADA in IZBOR


Žirija v sestavi Jani Kenda, Polona Udovič in Gašper Tomaševič bo ločeno izbirala zmagovalca natečaja Festivala Stična, kjer je nagrada samostojni koncert na Festivalu Stična novembra 2017 in Festivala mladinskih rock skupin Slovenije - Vizije, ki bo potekal maja 2017 v Novi Gorici. Pogoj za izbor na Festival Vizije je starostna omejitev članov do 26 let medtem, ko starostna omejitev ni pogoj za izbor na Festival Stična 2017.

 

NASTOPAJOČI

 

Kvintet za umret

Kvintet za umret

Neža Dežman, vokal
Jurij Smrečnik, bobni
Zala Klavs, klaviature
Hana Jurca, električna kitara
Anel Mešič, bas kitara

Mi smo Kvintet za umret, peterica devetošolcev, ki imamo radi glasbo in še raje ustvarjamo kar sami.  Nekateri že imamo nekaj izkušenj, saj smo že lani bili v bendu, vendar smo se razšli. Zato se je naša zgodba pravzaprav začela na koncertu na OŠ Simona Jenka, letos konec maja. Tam je prišlo do ideje, da bi naslednje leto devetošolci naredili svoj bend. Ko smo izvedeli, da je to izvedljivo, smo poiskali še dva člana. Tako smo našli našega basista Anela in Zalo, ki je zelo spretna na klaviaturah. V roku dveh tednov smo se odločili za naš prvi komad, ime in seveda nismo pozabili niti na mentorico, za katero nismo razmišljali ravno dolgo. Za vse to smo se hitro odločili in komaj čakali našo prvo skupno vajo.  In tako smo se 5. septembra letos dobili na prvi vaji: Neža Dežman - vokalistka in sonce skupine, Hana Jurca - kitaristka in vzpodbujevalka vseh, ki jim pade energija, Zala Klavs - klaviaturistka in velik specialist za vragolije na črnih in belih tipkah, Jurij Smrečnik - bobnar in po potrebi tudi izvajalec na čisto vseh ostalih inštrumentih, ter Anel Mešič - basist, ki se je letos prvič spopadel z bas kitaro in hitro zlomil njen odpor. Smo mlada skupina, začetniki, a imamo velike in dolgoročne sanje in vizijo. Nimamo še lastnih skladb, a čas izvedbe festivala je pač zelo zgodaj v šolskem letu. Proti koncu šolskega leta bo zgodba, vsaj upamo, drugačna. Radi se družimo, radi imamo glasbo in smo veliki prijatelji. Vse to veje iz naših izvedb skladb slovenskih in tujih glasbenih skupin.


Plužni profesorji

Plužni profesorji

Andreja Eršte - vokal, kitara, sint
Ivan Dović - bas
Matija Kočevar - bobni
Aljoša Dornik - kitara

Z manjšimi spremembami v zasedbi skupaj ustvarjamo lastno avtorsko glasbo že od leta 2009. Smo iz Vrhnike, v glasbi pa smo vsi člani že vrsto let: bobnar je razbijal pri Raciji, kitarist pri KoreEna, Pacienti sobe 913, basist ravno tako pri KoreEna, Stara pravda in the Dooms, vokalistka pa še v nekaj manj znanih neformalnih zasedbah.


Rock Angeless

Rock Angeless

Urban Arko - kitara, vokal
Benjamin Lipužič - kitara
Samo Kotnik - bas kitara
Gal Zabukovec – bobni

Skupina Rock Angeless prihaja iz Ribnice ter njene okolice. Skupina deluje leto in pol. V tem času so se predstavili na nekaj prireditvah, med drugim v klubu Cirkus v Kopru, zaigrali pa so tudi s skupino San Diego ter Carpe diem. Fantje delajo avtorske komade ter rock priredbe, v kratkem pa načrtujejo snemanje prvih singlov.


JU T

JU T

Tomaž Osojnik - el. kitara, vokal
Janij Legner - bas kitara
Uroš Bračič - bobni


Sintagma

Sintagma

Grega Cerar - klaviature
Matej Komljen - vokal
Virgil Kos - kitara
Rok Petrovčič Vižintin - bobni
Irenej Kolšek - kitara
Anže Kolšek - bas kitara

Trenutno naš repertoar obsega dobri dve uri inštrumentalnih in vokalnih skladb, pripravljenih s polnim ozvočenjem ali akustično. Kot skupina delujemo dobrih šest let. Druži nas predvsem želja po ustvarjanju in skupna energija, ki se pokaže v nastopu in avtorskih izdelkih. Pri avtorskem ustvarjanju nas posebej zanima spevnost, preprostost in všečnost, velik poudarek pa je tudi na besedilih. Posneli smo že nekaj avtorskih skladb in nastopali na najrazličnejših lokacijah, kot so Pionirski dom, Orto bar, Kavarna Nebotičnik, klub Cirkus, grad Kodeljevo, tovarna Rog, Opera…


ManiacS

ManiacS

Primož Arhar - vokal
Matic Kunc - kitara
Ambrož Cigale - kitara, vokal
Andraž Jereb - bas kitara, vokal
Žiga Mlinar- bobni

ManiacS  je mlada skupina dijakov in študentov, ki prihajajo iz Rovt nad Logatcem. Skupina obstaja od leta 2010 in že od samega začetka plava v punk-rock vodah. Na začetku so preigravali priredbe skupin Niet, Prisluhnimo tišini, kot tudi tujih skupin. V zadnjem času gradijo na avtorski glasbi, s slovenskimi in tudi nekaj angleškimi besedili.


Artel

Artel

Philip Burt - vokal, kitara, orglice
Uroš Sever- trobenta
Petja - flavta
Lenart Debock – klarinet, vokal
Luka Leskovar - kitara  
Marko Petrušič - klaviature  
Tomaž Dobravc - bas kitara
Jan Kmet - bobni

Artel obstaja cca leto in pol. Prej smo se imenovali Avantgardeners in imeli nastopa v Zlatem zobu in Tovarni Rog. Skupino sestavljajo Philip Burt-vokal, kitara, orglice, Petja-flavta, Uroš Sever-trobenta, Lenart Debock-klarinet, vokal, Luka Leskovar-kitara, Marko Petrušič-klaviature, Tomaž Dobravc-bas kitara, Jan Kmet-bobni. Skupina izvaja tekste in glasbo Philipa Jamesa Burta, Angleža, ki živi v Sloveniji že skoraj 40 let, bil je 17 let profesor na FF, sedaj poučuje kreativno pisanje na AVA Collegeu. Starostni razpon skupine je od 18-60let. Skupina igra avtorski rock.


Seul Océan

Seul Océan

Gašper Jesenko - kitara,
Borut Cigale - kitara,
Urban Cigale - bas kitara,
Primož Arhar  - bobni.

Seul Océan so inštrumentalni kvartet, ki v Rovtah (blizu Logatca) ustvarja od pomladi leta 2014. Navdih črpajo v post-rocku, progresivnem metalu, stoner-rocku in raznih drugih žanrih. Zvok raznolikih kitar, čvrste bas linije in energično bobnanje se zlivajo v zanimivo glasbo, ki sega od prijetne zasanjanosti do udarnejših riffov. Leto po nastanku so v samo-izdaji predstavili EP La parole est l'ombre. Nato je sledilo koncertiranje po klubih in festivalih širom Slovenije. V letu 2016, ponovno v samo-založbi, predstavljajo EP A l'ouest. 

 


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica

plakat

plakat (pdf)