GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017

Stična, petek, 18. november 2016, ob 16.00

 

STIČNA SE JE TRESLA V RITMIH ROCKA
Najboljšim mladim rockerjem za nagrado nove kitare!

 

V petek, 18. novembra 2016, se je v Baru Jama v Stični v organizaciji KD Stična in JSKD OI Ivančna Gorica odvijal drugi regijski izbor najboljših mladih rock skupin, ki bodo nastopile na Vizijah 2017, festivalu mladinske kulture, ki bo maja prihodnje leto potekal v Novi Gorici, ter imele možnost imeti celovečerni koncert v okviru Festivala Stična 2017.

V bitko za finalni nastop na Vizijah ter za samostojni koncert na Festivalu Stična je šlo osem skupin: Kvintet za umret, Plužni profesorji, Rock Angeless, JU T, Sintagma, ManiacS, Artel in Seul Océan. O najboljših rockerji je odločala žirija v sestavi: Jani Kenda, Polona Udovič in Gašper Tomaševič. Zmagovalni skupini izbora sta: Seul Océan (nastop na Vizijah 2017) in JU T (nastop na Festivalu Stična 2017).

Po zaključku obeh izborov, je sledila podelitev posebnih nagrad najboljšim glasbenim skupinam festivala Vizije 2016. To so Infected, Polna luna, Diareja eksploziv in Sandra Erpe. Podelitev nagrad je omogočila dobrodelna akcija letošnjega festivala Laško Pivo in cvetje, v kateri so obiskovalci s simbolično vstopnino oblikovali sklad za donacijo mladim in nadarjenim glasbenim posameznikom ali skupinam. Zmagovalci so prejeli štiri vrhunske kitare Framus Artist Serie Phil XG, ki jih je njihov oblikovalec in kitarski virtuoz Phil X, sicer tudi prvi kitarist skupine Bon Jovi, letos v Laškem tudi osebno podpisal. Skupina Infected pa je kot zmagovalka natečaja dodatno prejela še bas kitaro Warwick Corvette $$.


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica

plakat

plakat (pdf)