ZBOROVSKA GLASBA / IZOBRAŽEVANJA

Naziv seminarja:

 

 

 

 

Zborovodska šola

– mojstrski pristop k zboru

Kraj izvedbe:

 

 

Idrija

Predavateljica:

 

Jerica Gregorc Bukovec

 

Zborovodska šola je namenjena zborovodjem, ki že vodijo zbore, vendar želijo izboljšati svoje dirigentsko znanje ter pevcem, korepetitorjem in ljubiteljem petja, ki želijo spoznati mojstrski pristop k delu z zborom.

 

Kraj izvedbe:

IDRIJA (o točni lokaciji boste še obveščeni)

 

Termini:

zborovodska šola bo izvedena v 6. terminih, skupno bo obsegala 40 ur. Trije termini bodo v jesensko-zimskem času 2017, nadaljevalo pa se bo od januarja 2018 dalje.
Na tečaju bo poudarek tudi na praktičnem delu z zborom. Na prijavnici nam prosimo sporočite, v kolikor bi želeli, da se na katerem terminu dela tudi z vašim zborom. Delali bi na sporedu, ki ga bo imel takrat zbor na svojem repertoarju.

               
1. termin: 7. oktober 2017
ostali termini bodo določeni naknadno glede na želje udeležencev

 

Predavateljica: Jerica Gregorc Bukovec

 

Jerica Gregorc Bukovec

Jerica Gregorc Bukovec je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo. V okviru študijske izmenjave je v švedskem Malmöju eno leto študirala zborovsko dirigiranje v razredu Dan-Olofa Stenlunda. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu, kjer je v razredu Andersa Ebyja zaključila magistrski študij zborovskega dirigiranja in pri istem profesorju nadaljevala še dodatno leto študija. V času študija na Švedskem je umetniško ustvarjala z zasedbo 16 poklicnih glasbenikov, snemala in pripravila koncert s Švedskim radijskim zborom, koncertirala z Berlinskim radijskim zborom in bila v zadnjih dveh letih dirigentka trem zborom v Stockholmu (KFUMs Kammarkör, Stockholms Kammarkör in moški zbor Stockholms Studentsångare). Zadnja štiri leta je bila umetniška vodja Komornega zbora Ave, sodelovala je s Komornim zborom RTV Slovenija in Slovenskim otroškim pevskim zborom (SOZ).Na tekmovanju za mlade zborovske dirigente Europa Cantat v Ljubljani je leta 2009 osvojila 3. mesto, na tekmovanju Eric Ericson v Stockholmu pa se je leta 2010 uvrstila med tri finaliste.<br />
Za svojo nadarjenost je prejela različne štipendije in sicer kar štirikrat s strani Kungliga Musikaliska Akademien v Stockholmu, je tudi dobitnica štipendije Ministrstva za kulturo v Ljubljani in Glasbene Matice Ljubljana ter dobitnica Eric Ericson in Dan-Olof Stenlund štipendije.

 

POTRDILA

Zborovodska šola se bo zaključila z zaključnim koncertom, na katerem bodo udeleženci tudi prejeli potrdila o opravljeni šoli.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za celotno zborovodsko šolo je 80,00 €

Račun za kotizacijo bomo po prejemu prijavnic poslali na naslov, ki bo naveden na prijavnici.

 

ROK PRIJAVE

1. september 2017

 

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA

Izpolnite elektronsko prijavnico na naslednji povezavi:

 

prijavnica

 

 

Dodatne informacije

 

O poteku tečaja in prijavi

Rado Božič

Območna izpostava Idrija

T: (05) 37 43 357

E: oi.idrija@jskd.si

 

 

 

O vsebini

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

 

 

prijavnica