PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

ZBOROVSKA GLASBA / IZOBRAŽEVANJA

 

ODKRIJ SVOJ PEVSKI SVET 

Ustvarjalna, ne klasična zborovodska delavnica

Mentor: Rohan Poldervaart, Nizozemska

Ljubljana, 13. oktober 2023

Namen delavnice je odkrivati na kakšne način mladostnike vključevati v ustvarjalni proces, da se bodo počutili dobrodošli in navdihnjeni za glasbeno (po)ustvarjanje.

Delo v ustvarjalnem okolju je kot življenje. V njem so uspehi, pa tudi tokovi pričakovanj, dvomov in včasih tudi obupa. Še posebno delo z mladimi je okolje, v katerem je treba velikokrat »ponastavljati« svoje učiteljske in zborovodske metode.

Delavnica Odkrij svoj pevski svet ni namenjena študiju zborovskih partitur ali kakovostnemu razvoju zasedbe, ampak načinom navduševanja in vključevanja najstnikov za raznovrstne glasbene dejavnosti, ki jim bodo približale glasbeni svet. Mnogo mladostnikov nikoli ne razvije pozitivnega odnosa do petja, ker jim je svet pevskega zbora neznan in tuj. V mnogih zborih pa so težave z motivacijo in vztrajnostjo.

Na delavnici bomo prepevali, igrali in doživljali, kako prepevati in soustvarjati z mladimi, ter razmišljali o njihovi motivaciji in zavzetosti.

KOMU SO NAMENJENE

Namenjene so glasbenim pedagogom oz. zborovodjem na srednjih šolah in vsem, ki si želite novih izkušenj, pristopov in idej. Vsebine prilagojeno lahko uporabite tudi v drugih starostnih skupinah.

MENTOR

Rohan Poldervaart


Rohan Poldervaart
je leta 2004 z veliko ljubeznijo do klavirja in zborovskega petja začel svojo kariero zborovskega dirigenta. Zaradi svoje pristopnosti in komunikacijskih ter glasbenih sposobnosti je izkušen in navdihujoč učitelj in glasbenik. Po končanem študiju glasbe na HKU University of the Arts Utrecht na področju izobraževanja se je odločil, da se bo specializiral za ritmično zborovsko glasbo. Magistrski in podiplomski študij je končal na Kraljevi akademiji za glasbo na Danskem (RAMA).

Rohan trenutno dela kot umetniški vodja Vocal Statements, ki podpira glasbeno izobraževanje v srednjih šolah. Na konservatoriju HKU v Utrechtu, Codarts Rotterdam in ArtEZ Zwolle poučuje različne programe zborovodstva. Mednarodno deluje kot mentor glasbenih učiteljev in zborovodij. Rohan je tudi dirigent in umetniški vodja vokalne skupine The BasZment.

KRAJ IN TERMIN

Petek, 13. oktobra, od 10.00 do 13.00 in od 14.30 do 18.30 (8 šolskih ur).

Udeleženci te delavnice se bodo lahko brezplačno udeležili njegove dodatne delavnice v sklopu festivala Ljubljana Vocal Festival, ki bo v soboto, 14. oktobra, dvorani Centra Zalog v Ljubljani.

PRIJAVE IN CENA

Prijavnica

Rok prijave:

30. septembra 2023

Cena: 50,00 EUR (DDV je vključen v ceno)

PRIMERA ROHANOVEGA DELA Z MLADIMI

1. Delavnica kreativnega ustvarjanja mladih z orkestrom 

 

2. Kreativno ustvarjanje v šolskem procesu

 

Dodatne informacije:


Mihela JAGODIC
producentka za zborovsko glasbo
M: 031 267 217
E: mihela.jagodic@jskd.si