PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

ZBOROVSKA GLASBA / NOVICE

 

Spoštovani,

glede na zadnje informacije Vlade in napovedi o dovoljenem številu zbiranja ljudi v skupinah v odprtih in zaprtih prostorih se med ljubiteljskimi glasbenimi zasedbami poraja veliko vprašanj in pobud glede vaj, dogodkov idr. načinov združevanj.

Da ne bi prišlo do nesporazuma in nerazumevanja navodil o dovoljenem zbiranju, obveščamo vse pevske zbore, orkestre, godbe idr. instrumentalne ter druge glasbene skupine, da Javni sklad RS za kulturne dejavnosti zagovarja in priporoča, da najmanj do 1. junija 2020 počakajo z zbiranjem in skupnimi vajami, ker si jih zaradi pomanjkanja navodil zaenkrat vsak predstavlja po svoje.

Medtem si na JSKD prizadevamo pridobiti vsa ustrezna mnenja, preučujemo prakse iz tujine in pripravljamo natančnejše smernice na podlagi strokovnih študij o prenašanju virusa med petjem in igranjem na inštrumente, ki je vsekakor bolj tvegano kot govorjenje. Priporočila bodo vsebovala opredelitev velikosti prostorov, razdalje, št. oseb, ravnanje z maskami idr. informacije.

Naš skupni namen je, da po eni strani ne zaviramo tistega, kar bi bilo popolnoma mogoče in varno, ter po drugi strani, da združevanja ne bi prinesla prevelikega tveganja širjenja novih okužb, s čimer bomo morali ponovno odpovedovati delovanje nekaterih dejavnosti v družbi. Vsako novo žarišče okužb v posameznih sredinah bo namreč prineslo nove karantene in prepoved opravljanja tudi osnovnih, za življenje nujnih aktivnosti (dokončnje izobraževanj v šolah in na fakultetah, opravljanje poklicev s stiki z ljudmi ...).

Čimprej, ko bodo smernice usklajene s pristojnimi ustanovami, vam jih bomo posredovali.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
mag. Marko Repnik, direktor