VOKALNA GLASBA /SREDI ZVEZD 2019

 

Sredi zvezd 2019

 

15. Festival vokalne glasbe "Sredi zvezd"

Žalec, 17. in 18. maj 2019

 

V soboto, 18. 5. 2019, so se zvezde spustile nad Žalec in pričarale čudovit večer vokalne glasbe. Na odru Doma II. slovenskega tabora je namreč potekal že 15. Festival vokalne glasbe Sredi zvezd. Letos so se lahko skupine prijavile v tri različne kategorije: obetavne skupine, uveljavljene skupine z revijalnim nastopom in uveljavljene skupine s tekmovalnim nastopom. Organizatorji so se namreč odločili, da bo festival ponovno tekmovalnega značaja. V ta namen so k sodelovanju povabili vrhunske vokaliste in poznavalce vokalne glasbe, ki so sestavljali strokovno žirijo: Zala Hribernik, Nina Strnad in Samo Ivačič.

Tričlanska žirija je pozorno poslušala nastop treh skupin, ki so se prijavile s tekmovalnim programom, to so bile Vokalna skupina ZaPet s Ponikve pri Žalcu, Vokalna skupina Singerca iz Novega mesta ter Cantemus vokalni band iz Žalca. Skupinam so podelili nagrade in sicer: 3. nagrado in s tem individualno vajo z Zalo Hribernik je prejela Vokalna skupina ZaPet, 2. nagrado in s tem vajo s Samom Ivačičem je prejela skupina Singerca, 1. nagrado žirije in  s tem denarno nagrado v višini 500€ pa je prejela skupina Cantemus vokalni band.

Na festival pa sta se prijavili tudi dve obetavni vokalni skupini, to sta bili Trio Muze iz Radomelj ter Tona vokala iz Ljubnega ob Savinji. Ti dve skupini sta se, skupaj s tekmovalnimi skupinami, potegovale za nagrado občinstva. Obiskovalci so namreč z glasovnicami glasovali za svojega favorita. Največ glasov je prejela skupina Cantemus vokalni band, ki je tako postala absolutna zmagovalka večera.

Dodatne informacije

Neža Zagoričnik  

 

 

Neža Zagoričnik, mag.kult.

vodja OI JSKD Žalec in
organizacijska vodja Sredi zvezd 2019
T: (03) 491 38 40
E: neza.zagoricnik@jskd.si

 

 

 

 

 

prijava