GLEDALIŠČE IN LUTKE

 

 

 

Festivali

 

 

 

47. Linhartovo srečanje
Festival gledaliških skupin Slovenije 2008

 

 

Postojna, 25. - 27. september 2008

 

 

 

GLEDALIŠČE MOMENT IZ MARIBORA ZMAGOVALEC 47. LINHARTOVEGA SREČANJA

 

 

S slavnostno podelitvijo matičkov se je končalo 47. Linhartovo srečanje - Festival gledaliških skupin Slovenije, ki je med 25. in 27. septembrom potekalo v Postojni v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Občine Postojna. Mednarodna žirija, ki so jo sestavljali igralec Gojmir Lešnjak Gojc, dramaturg Miha Trefalt ter gledališki režiser Jozef Krasula iz Slovaške, je podelila štiri matičke: glavno nagrado, matička za najboljšo predstavo v celoti in denarno nagrado 800 EUR, je prejelo GLEDALIŠČE MOMENT,KUD MOMENT MARIBOR za predstavo POČITNICE. Ustvarjalci te predstave so prejeli tudi matička za ansambelsko igro. Matička za žensko vlogo je prejela LARISA DAUGUL za vlogo Irine Arkadine v predstavi UTVA (Gledališče GGNeNi, KD Teater Grosuplje), matička za moško vlogo je prejel BORIS CAR za vloge Igralca, Diabetesa in Phidipidesa v predstavi BOG (Šentjakobsko gledališče Ljubljana).

 

Sicer smo si zadnji dan festivala lahko ogledali še štiri predstave: poleg zadnjih dveh tekmovalnih predstav - Gospod Lovec (KUD Zarja Trnovlje) in Utva (GGNeNi Grosuplje) - sta na oder stopili še gostujoči predstavi Zabranjena vrata (Zagrebačko kazalište mladih, Hrvaška) in Malomeščanska svatba (Divadlo A in Divadlo Shanti, Slovaška).

Festival je uspel v vseh pogledih. V treh dneh so si gledalci lahko ogledali 11 v vseh pogledih kvalitetnih predstav iz Slovenije in tujine. Predvsem veseli dejstvo, da je bila dvorana polna na prav vseh predstavah, občinstvo pa ni bilo le iz Postojne in okolice, temveč so se festivala udeležile gledališke skupine iz vse Slovenije, tudi zgolj kot gledalci, kar je Festival Linhartovo srečanje resnično spremenilo v pravi praznik ljubiteljskega gledališča.

Dodatne informacije

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Štefanova 5, 1000 Ljubljana

 

Matjaž Šmalc,
strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

 

Franci Cotman, strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

Matički

 

Fotogalerija

 

Program

 

Pravilnik

 

Razpis

 

Matički

Fotogalerija

Program

Pravilnik

Razpis