GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / 52. LINHARTOVO SREČANJE

 

Dnevni utrinki

četrtek, 26. september 2013

 

 

 

 

 

 

“Na koncu dneva, ko potegnem črto in povzamem svoja opažanja, lahko rečem samo – ljudi, ki vsem tegobam navkljub v gledališču ustvarjajo s tako predanostjo in ljubeznijo – preprosto moraš imeti rad.”

 

(Marko Bratuš, selektor 52. Linhartovega srečanja)

Danes se je v Postojni s podelitvijo priznanj za odmevne dosežke na področju ljubiteljskega gledališča ter rock kabarejem Navajeni na šok ŠODR Teatra in benda Srečna mladina pričelo 52. Linhartovo srečanje, festival gledaliških skupin Slovenije in zamejstva, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD). Linhartovo plaketo je prejel Franci Tušar, igralec, pisec in režiser, član DPD Svoboda »France Mencinger« Javornik – Koroška Bela, Linhartovi listini pa Juša Berce, igralka in režiserka, dolgoletna članica Kulturnega društva Loški oder Škofja Loka, ter Nikolaj Kranjc, režiser, scenograf, kostumograf in mentor, ki deluje v Sloveniji in na Avstrijskem Koroškem. Priznanja je podelil mag. Igor Teršar, direktor JSKD.


Festival bo v Kulturnem domu Postojna potekal do jutri, 28. 9. 2013, ko bomo najboljšim podelili najvišja priznanja, matičke. V tekmovalnem delu se bo predstavilo sedem najboljših predstav sezone, ki jih je med 27 predstavami, uvrščenimi na regijsko raven, izbral letošnji selektor dramaturg, režiser, scenarist in umetniški vodja Gledališča Glej Marko Bratuš, v spremljevalnem programu pa si bomo ogledali tri predstave gostujočih skupin iz Bosne in Hercegovine, s Hrvaške in z Avstrijske Koroške.

Ogled vseh predstav je brezplačen.


Letos se je za nastop na festivalu na lokalnih ravneh potegovalo kar 125 predstav, kar priča o izjemni  vitalnosti ljubiteljskega gledališča pri nas.

 

fotogalerija

več o prejemnikih področnih odličij

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

 

 

PROGRAMSKA KNJIŽICA 2013

 

 

 

51. Linhartovo srečanje - utrinki