GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LINHARTOVO SREČANJE

 

61. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2023

Postojna, 21. - 23. september 2023

 

FESTIVAL

Linhartovo srečanje je festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v tujini. Na festivalu lahko sodelujejo tudi predstave skupin drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji.

IZBOR

Vse predstave si ogledajo strokovni spremljevalci, ki se po vsaki predstavi srečajo z ustvarjalno ekipo in pripravijo pisno oceno ter sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Tam si predstave ogleda državni strokovni spremljevalec, ki izbere predstave za program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 22. in 24. septembrom 2022 v Postojni.
Ocenjuje se celovitost predstave, izbor teksta, izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

ZA ZAČETNIKE

Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem. Skozi razgovor in pisno oceno boste prejeli povratne informacije o vaši izvedbi, kjer bodo izpostavljeni pozitivni elementi uprizoritve in predlogi za možne izboljšave.

KAJ MORAMO VEDETI

Skupina mora z vodjo območne izpostave JSKD (več o kulturni mreži na www.jskd.si) uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju).
Če je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora srečanj udeležiti v terminih, določenih strani organizatorja.

NAGRADE

Najboljši posamezniki prejmejo posebno priznanje regijskega selektorja.
Najboljši dosežki na državnem Linhartovem srečanju so nagrajeni s kipci – matički, najboljša predstava v celoti pa še z bonom v vrednosti 800 EUR.

PRIJAVA

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi:

e-prijavnica

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

Rok za prijavo: 15. februar 2023

 

DODATNE INFORMACIJE

 

Jan Pirnat

Jan PIRNAT

producent za gledališko in lutkovno dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

 

 

letošnji matički

e-prijavnica

e-prijavnica

Linhart 22

Lansko, 60. Linhartovo srečanje