Območna izpostava Metlika

 

Izpostava Metlika pokriva območje občine Metlika, ki ima 8200 prebivalcev. Središče občine je Metlika (3.350 prebivalcev), kjer deluje tudi večina društev in ima sedež izpostava JSKD.

V občini je registriranih 31 kulturnih društev. Kulturne skupine pa delujejo tudi v okviru drugih društev (pevski zbor društva upokojencev, pevski zbor invalidskega društva, pevski zbor društva kmečkih žena) in zavodov (dva pevska zbora in folkorna skupina v Domu starejših občanov, pevski zbori v okviru osnovnih in srednje šole ter tamburaška skupina OŠ Metlika). Med registriranimi društvi je nekaj takšnih, ki se ne ukvarjajo z ustvarjalno ali poustvarjalno kulturno dejavnostjo ampak bolj z organizacijo kulturnih dogodkov.

Osrednje kulturno dogajanje v Metliki in okolici je zadnjih 20 let vezano na poletni čas in na mednarodne prireditve Pridi zvečer na grad. Na dvorišču starega gradu jih prireja društvo Pridi zvečer na grad v koprodukciji z izpostavo JSKD.


Območna izpostava organizacijsko, v okviru možnosti pa tudi finančno pomaga pri izvedbi prireditev, ki jih pripravljajo posamezna društva, lokalne skupnosti in občina.

 

Poslovna poročila

Poslovno poročilo za leto 2019

Poslovno poročilo za leto 2018

Poslovno poročilo za leto 2017

Poslovno poročilo za leto 2016

Poslovno poročilo za leto 2015

Poslovno poročilo za leto 2014

Poslovno poročilo za leto 2013

 

 

 

Vodja OI Metlika

 

Matjaž RUS

vodja OI

 

JSKD – OI METLIKA
CBE 23
8330 Metlika

T: 07 363 58 10

E: oi.metlika@jskd.si

 

Dogodki, prireditve, razstave
Izobraževanja