FILM - IZOBRAŽEVANJE /SEZONA 2014/2015

Naziv seminarja:

 

NADALJEVALNA SCENARISTIČNA DELAVNICA/CAMPUS

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Dvorana Skladovnica

Termin:

 

od 7. 10. 2014 dalje

Mentorica:

 

Ana Lasić

Cena:

 

60,00 EUR (mesečno z vključenim DDV)

Rok prijave:
 

četrtek, 2. oktober 2014

 

 

Nadaljevalna scenaristična delavnica/campus je intenzivni program pisanja in razvijanja scenarijev,  ki bo trajal od oktobra 2014 do (predvidoma) januarja 2015, kjer boste pod mentorskim vodstvom Ane Lasić, skozi debate, kultivacijo, seznanjanje s teorijo/prakso pisanja za film, pisali in razvijali svoje ideje, sinopsise, dobivali kritični in intelektualni input, premislek, nasvete, analize in v kreativnem, kritičnem in kulturnem okolju razvijali svoj kreativni medijski potencial in ambicije!

Namen delavnice

Na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu pred dnevi, se je v različnih kreativnih vlogah – od avtorja filma ali filmov, producenta, scenarista, kamermana, asistenta, montažerja ali kako drugače predstavilo čez 120 naših slušateljev, ki so svojo medijsko kariero začeli v naših seminarjih/laboratorijih!


Nekateri med njimi so bili tudi lavreati non plus ultra, kar seveda pomeni, da je naša seminarska izobraževalna politika izjemno kvalitetna, univerzalna, kompetentna, z visoko dodano vrednostjo, ki slušateljem omogoča izjemne kompetitivne prednosti  in uveljavitev na vseh nivojih in v različnih oblikah produkcij!


Mnogi med vami ste že v zgodnjih fazah seminarjev/laboratorijev pokazali dovolj ambicij, razvili zanimive ideje, koncepte, zgodbe, tako, da  je sodelovanje v nadaljevalnem scenarističnem modulu  logično nadaljevanje - brez ovinkov, čakanja – v produkcijo, v svet medijev, v samopotrditev, uspeh, kariero!


Edino kvaliteta, inovativnost, kreativnost, profesionalizem je za vas pot naprej – to se pokaže vselej, ko analiziramo uspehe posameznih avtorjev, katerih del je tudi naša izobraževalna politika!

 

Vsebina in cilji

Delavnica je intenzivni program pisanja in razvijanja scenarijev,  ki bo trajal od oktobra 2014 do (predvidoma) januarja 2015, kjer boste pod mentorskim vodstvom Ane Lasić, skozi debate, kultivacijo, seznanjanje s teorijo/prakso pisanja za film, pisali in razvijali svoje ideje, sinopsise, dobivali kritični in intelektualni input, premislek, nasvete, analize in v kreativnem, kritičnem in kulturnem okolju razvijali svoj kreativni medijski potencial in ambicije!

 

Cilj nadaljevalnega scenarističnega seminarja je kontinuirano delo na lastnih scenarijih in razvoju idej. Seminar je namenjen je vsem, ki so z osnovami filmske pripovedi že seznanjeni, zdaj nameravajo svoje scenaristične projekte ali oddati na različne filmske razpise ali jih posneti.

 

Mentorica

Ana Lasić, beograjska dramaturginja in scenaristka več realiziranih film in tv dram, avtorica več uspešnih odrskih komadov, bo vodila dramatuški in scenaristični studio, sodelovala pri razvoju in doktoriranju scenarističnih besedil, iskanju tem, dramatuškem strukturiranju zgodbe etc.

 

 

 

Potek in trajanje seminarja


Nadaljevalni scenaristični seminar bo organiziran tako, da bo z izborom filmov, analizami in teoretskimi predavanji odgovarjal zahtevam posameznih projektov v razvoju!

 

Scenaristični seminar/campus bo sestavljen iz več modulov:

-
S pomočjo interaktivnih vaj bo spodbujal kreativno filmsko mišljenje in generiral ideje za film
-
Na osnovi analiz filmov, bo seznanjal udeležence z zgodovino filma, značilnimi režiserskimi poetikami, kinematografijami, strukturami in žanri
-
Predstavljena teorija/teorije strukture scenarija bodo pomagale udeležencem  seznaniti se z dramaturgijo filmske zgodbe in z vsemi elementi filmske pripovedi. S posameznimi elementi se udeleženci seznanijo tudi na konkretnih vajah.
-
Skozi faze pisanja scenarija, skupne debate, individualno delo bo mentor spremljal udeležence do končnega izdelka, kratkega ali srednjemetražnega scenarija, pripravljenega za snemanje.

Na nadaljevalnem scenarističnem seminarju bodo poleg Ane Lasić, kot gostje predavali različni domači in tuji ustvarjalci, strokovnjaki in avtorji, tako da bodo udeleženci delavnice dobili izjemno raznolik, širok, univerzalen pogled na svoje ustvarjanje in filmsko umetnost! Najmanjše število slušateljev je 5, v studio bomo sprejeli največ 15 kandidatov po predhodnem razgovoru s predavatelji!

 

Rok prijave

Pogoj za prijavo v studio je motivacijsko pismo in v pismeni obliki oddana ideja ali sinopsis na največ eni strani formata A4 in to za kratkometražni, srednjemetražni ali dokumentarni film.

 

Rok za oddajo je četrtek 2. oktober 2014!

Pogovor s kandidati bo 7. oktobra ob 19.30 v prostorih knjižnice JSKD na Cankarjevi 5!

 

Cena in plačilo

Šolnina za scenaristični studio je 60 EUR na mesec(z vštetim ddv).

Pomembno

Nadaljevalno scenaristično delavnico/campus Filmskega in video seminarja/ laboratorija JSKD  sofinancira Slovenski filmski center, Javna agencija! *

 

* To pomeni seveda tudi večje možnosti  za preboj na vsakoletnih razpisih Slovenskega filmskega centra, Javne agencije RS za realizacijo filmov, pridobivanje sredstev za razvoj scenarija etc. in  posledično tudi vaše avtorske promocije in uspeha!

 

Dodatne informacije

 

Peter Milovanovič Jarh

samostojni strokovni svetovalec za filmsko dejavnost

Tel.: (01) 2410 521 ali (01) 24 10 523
e-pošta: peter.jarh@jskd.si