FILM \ Izobraževanje

 

 

KAKO POSNETI NAPOVEDNIK
Mozirje, 18. 12. 2021

mentor: Blaž Švent

 

Napovednik (trailer) za kulturni dogodek je kratki predstavitveni film, ki naj bi v gledalcu vzbudil neustavljivo željo, da se tudi sam udeleži tega dogodka, naj bo to gledališka ali plesna predstava, koncert ali razstava. Za razliko od napovednika za film, ki ga zmontiramo iz kratkih izsekov iz filma, pa moramo pri ostalih napovednikih jezik gledališke ali plesne predstave „prevesti“ v filmskega.

Na delavnici bomo spoznali, kako ustvariti dober napovednik, ki ni zgolj kolaž posnetkov naše predstave. Pogledali bomo, kako nagovoriti gledalca ter vzbuditi njegovo pozornost. Iskali bomo atmosfero in sporočilo predstave ter raziskali, kako to transplantirati v jezik video napovednika. Raziskali bomo možnosti filmske adapacije predstave v filmskem času in prostoru.

V drugem delu delavnice bomo za konkretni primer posneli napovednik.

Delavnica je namenjena gledališkim in plesnim skupinam (oz. vsem, ki bi za svoj projekt želeli pripraviti filmske napovednike) ter filmskim/video ustvarjalcem ter snemalcem.

V kolikor imate posnetke svoje predstave, jo prinesite na delavnico oz. jo pripnite v prijavnico.

O MENTORJU

BLAŽ ŠVENT

BLAŽ ŠVENT je filmski in televizijski režiser, scenarist in snemalec. Diplomiral je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer filmska in televizijska režija. Za RTV Slovenija režiser številnih TV oddaj, dokumentarnih feljtonov in igranih vsebin. Med leti 1999 in 2006 je kot režiser videa sodeloval v gledaliških predstavah Matjaža Pograjca v Slovenskem mladinskem gledališču. Je režiser preko 400 TV oglasov, za katere je prejemal nagrade na različnih oglaševalskih festivalih.

URNIK

Delavnica bo potekala v soboto, 18. decembra 2021, od 10. do 18. ure (s premorom za kosilo) v Kulturnem domu Mozirje.

CENA

Cena delavnice je 30,00 EUR (z že vštetim DDV).

PRIJAVE

E-prijava za delavnico je na spodnji povezavi:

e-prijava

Rok prijave: 14. december 2021 oz. do zapolnitve mest.

Na delavnici je lahko največ 15 udeležencev. V primeru premajhnega števila prijav bo delavnica odpovedana.

Delavnica bo izvedena v skladu z uredbami in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru zdravstvenih zadržkov bo delavnica odpovedana oz. prestavljena na čas, ko bodo razmere to omogočale.

INFORMACIJE

Kontaktni osebi:
tel.: 01 24 10 511 (Matjaž Šmalc), e-mail: matjaz.smalc@jskd.si
ali
03 837 02 70 (Simona Zadravec), e-mail: oi.mozirje@jskd.si

 

Matjaž Šmalc

tel.: 01 24 10 511

e-mail: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

 

 

 

e-prijava