FILM \ Izobraževanje

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
in
Društvo za izvajanje filmske vzgoje SLON

EKSPERIMENTALNI ANIMIRANI FILM
(mentorica: Andreja Goetz)

Spletni seminar, 20. januar – 10. februar 2022

Spletni seminar Eksperimentalni animirani film je namenjen vsem animatorjem ter mentorjem otroških filmskih skupin in klubov. Preko kombinacije teorije in praktičnega dela bodo udeleženci spoznali osnovne pojme eksperimentalnega animiranega filma, preko primerov spoznali različne tehnike ter se praktično preizkusili v ustvarjanju.

Seminar bo potekal dva četrtka v januarju in dva četrtka v februarju 2022.

Izobraževanje traja 16 pedagoških ur. V skladu z 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se ostala izobraževanja ovrednotijo z 1 točko.

VSEBINA DELAVNICE

Spoznali se bomo z eksperimentalno zvrstjo animiranega filma in se v štirih srečanjih preizkusili v različnih likovnih tehnikah, ki jih bomo tudi mešali med seboj. Pri delu ne bomo sledili klasični pripovedni formi. S pomočjo različnih likovnih tehnik bomo raziskovali drugačne izrazne možnosti animiranega filma, ki temeljijo na asociaciji, liričnosti in drugih postopkih. Takšen proces ustvarjanja ustreza tudi pedagoškemu procesu v šoli saj pri delu nismo vezani na čas in določeno zgodbo temveč se lahko prepustimo zgolj ustvarjanju in raziskovanju.

KAJ POTREBUJEM ZA UDELEŽBO

Seminar bo potekal preko videokonferenčnega sistema ZOOM. Udeleženci se morajo predhodno registrirati za https://zoom.us/ (brezplačno). Čeprav je možna uporaba ZOOM-a neposredno preko spletnega brskalnika, priporočamo uporabo aplikacije ZOOM, ki si jo lahko brezplačno namestite na svoj računalnik (https://zoom.us/). Seveda potrebujete računalnik s (spletno) kamero in mikrofonom.

Za udeležbo udeleženci potrebujejo pametni telefon ter drobni material, ki ga je moč najti v predalu vsake pisalne mize. Delo bo potekalo z aplikacijo Stop Motion Studio, ki so jo udeleženci pred seminarjem brezplačno namestijo preko portala Google Play.

URNIK

Seminar bo potekal potekal dva četrtka v januarju in dva četrtka v februarju 2022: 20. in 27. januarja ter 3. in 10. februarja 2022 od 17. do 20. ure preko videokonferenčnega sistema ZOOM.

CENA

Cena izobraževanja je 50,00 EUR (z že vštetim DDV) za vse 4 termine.

PRIJAVE

E-prijavo za seminar EKSPERIMENTALNI ANIMIRANI FILM najdete na spodnji povezavi:

e-prijava


Rok prijave: 17. januar 2022.

INFORMACIJE

Kontaktna oseba:

Matjaž Šmalc

tel.: 01 24 10 511

e-mail: matjaz.smalc@jskd.si

 

O MENTORICI

ANDREJA GOETZ

ANDREJA GOETZ, samozaposlena v kulturi kot pedagoginja in filmska animatorka, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani z avtorskim animiranim filmom Knjiga te čaka, poišči jo! Od leta 2006 deluje kot mentorica različnih delavnic in seminarjev animiranega filma.

Leta 2014 je bila zaposlena v Nacionalnem filmsko-vzgojnem programu Art kino mreže Slovenije kot koordinatorka in mentorica delavnic animiranega filma. V projektu je skupaj s sodelavkami izvedla 252 delavnic, ki so potekale po vrtcih in osnovnih šolah po vsej Sloveniji. Kot avtorica besedil je sodelovala pri nastajanju prvega priročnika za animirani film v Sloveniji z naslovom Animirajmo!, ki je izšel pri Zavodu RS za šolstvo leta 2016.

Leta 2017 je kot predavateljica sodelovala v projektu Razumevanje filma namenjen srednjim šolam po Sloveniji, ki ga je izvajala Slovenska Kinoteka. Je koordinatorka programa in mentorica delavnic pri Društvu za izvajanje filmske vzgoje Slon, ki izvaja predvsem dejavnosti za otroke in mlade na področju animiranega filma. Kot članica žirije za izbor animiranih filmov sodeluje pri natečaju Živel strip! Živela animacija! za osnovnošolce in srednješolce Furlanije- Julijske krajine in Slovenije.  Je koordinatorka otroškega programa na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, kjer je tudi članica žirije za otroški program ob katerem izvaja tudi pedagoško vodene pogovore.

 

 

 

 

 

e-prijava