FESTIVAL VIZIJE

 

 

FESTIVAL VIZIJE
- FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2024 – film
FILMFREŠ
Nova Gorica, 17. - 19. maj 2024

 

RAZPIS

Podaljšan rok prijave do 15. 4. 2024!

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije - Festival mladinske kulture. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem ter filmskem področju in s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije.

FilmFreš predstavlja filmski del Festivala VIZIJE.

Festival je prikaz celotnega delovanja ljubiteljske mladinske filmske dejavnosti, zato lahko na njem sodelujejo filmi vseh oblik in zvrsti.

I. Pogoji za sodelovanje pri izboru in sistem izbora

1) Na razpis se lahko prijavijo filmske/video skupine, posamezniki, kulturni zavodi in kulturna društva, ki delujejo v Sloveniji, ter slovenske skupine in posamezniki, ki delujejo zamejstvu ali tujini. Vsi nastopajoči morajo biti ljubitelji. (Ljubiteljski ustvarjalec je ustvarjalec brez formalne filmske izobrazbe in oz. mu ukvarjanje s filmsko dejavnostjo ne predstavlja bistvenega dela prihodkov.) Starost ožje avtorske ekipe je med 16 in 30 let. Morebitne izjeme potrjuje direktor festivala.

2) Na festival se lahko prijavijo tudi filmi, nastali v okviru študijskih produkcij ali mentorsko vodenih produkcij filmskih delavnic, katerih avtorji . Na festival se lahko prijavijo tudi filmi prvih in drugih letnikov prve stopnje študija filmskih šol in akademij.

3) Tema filma ni določena. Prijavijo se lahko igrani, dokumentarni in animirani filmi, ne glede temo ali žanr, vkjlučno s plesnimi, glasbenimi, športnimi in drugimi filmi.

4) Posamezne skupine ali posamezniki lahko prijavijo filme, ustvarjene v letih 2023 ali 2024 in niso bili prijavljeni na FilmFreš 2023. Število filmov, ki jih prijavlja posamezna skupina ali posameznik, ni omejeno.

5) Vse pravočasno prispele filme si ogleda državni selektor, ki v sodelovanju z organizacijskim odborom festivala Vizije sestavi program Festivala Vizije – Festivala mladinske kulture, ki bo potekal med 17. in 19. majem 2024 v Novi Gorici. Program festivala je dokončen, spremembe niso mogoče.

6) Prijavitelji bodo o izboru obveščeni najkasneje do 6. maja 2024.

II. Nagrade

7) Strokovna žirija Festivala Vizije lahko na državnih Vizijah filmom podeli nagrade - vizionarje v obliki plaket v naslednjih kategorijah: vizionar za najboljši film ter do tri vizionarje kot posebno priznanje žirije

8) Skupina/producent – dobitnik vizionarja za najboljši film prejme tudi bon za udeležbo treh (3) članov na Mednarodnih poletnih gledaliških in filmskih delavnicah v Kopru (avgust 2024). Podrobnosti o delavnicah bodo objavljene na spletni strani www.jskd.si

9) Odločitev žirije je nepreklicna. Izbor strokovne žirije se razglasi na zaključni prireditvi festivala.

10) V kolikor bi se delavnic udeležilo več članov ekipe, se vsem ostalim prizna 20% popust na kotizacijo.

III. Prijava

11) Prijava je možna izključno preko spletne prijavnice, ki jo najdete na spodnji povezavi:

https://forms.gle/yxvHqd1XX5e7aV529

12) V festivalskih tiskanih in spletnih gradivih bodo uporabljeni podatki in opisi, ki bodo navedeni v prijavnici. Vsakršne spremembe je potrebno nemudoma sporočiti organizatorju na matjaz.smalc@jskd.si.

13) V kolikor prijavitelj prijavlja več filmov, je za vsak film potrebno izpolniti svojo prijavnico.

14) Prijavnico je potrebno izpolniti najkasneje do ponedeljka, 8. aprila 2024.

 

Podaljšan rok prijave do 15. 4. 2024!

 

DODATNE INFORMACIJE

 


Matjaž ŠMALC

producent za filmsko dejavnost

 

T: (01) 24 10 511
E: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

 

 

razpis

celotni program

razpis

 

Vizije 2024 - programska knjižica

programska knjižica
(1.5 MB, datoteka pdf)