FILM



21. FESTIVAL NEODVISNEGA FILMA FILMA SLOVENIJE

Slovenska kinoteka, Ljubljana, 14. - 16. april 2023

RAZPIS

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira 21. festival neodvisnega filma. Namen festivala je prikazati slovensko neodvisno filmsko sceno v vsej svoji raznolikosti.
Festival je prikaz celotnega delovanja neodvisne filmske dejavnosti, zato lahko na njem sodelujejo filmi vseh oblik in zvrsti.

I. Pogoji za sodelovanje

1) Sodelujejo lahko vsi filmi, ki so nastali v Sloveniji in vsi filmi slovenskih avtorjev, nastalih v zamejstvu, ne glede na način produkcije. Enakopravno bodo obravnavani filmi profesionalnih producentov, kot tudi filmi v neprofesionalni produkciji.

2) Prijavljeni film ne sme biti večinsko sofinanciran s strani Slovenskega filmskega centra, javne televizije RTV Slovenija, komercialnih TV postaj ali platform (deleži deležnikov se seštevajo).

3) Filmi, nastali okviru študijskih produkcij filmskih šol, akademij ali mentorsko vodenih produkcij filmskih delavnic, ne morejo sodelovati v tekmovalnem programu, lahko pa jih organizator na predlog selektorja uvrsti v spremljevalni program.

4) Avtor filma ne sme biti mlajši od 16 let.

5) V tekmovalnem delu ne morejo sodelovati video spoti za glasbene skupine in tista dela, ki se deklarirajo kot »video art«.

6) Na festivalu lahko sodelujejo filmi, ki so nastali med leti 2021 in 2023 in še niso bili prijavljeni na Festival neodvisnega filma v prejšnjih letih. Število filmov, ki jih prijavlja posamezna skupina ali posameznik, ni omejeno.

7) Tema filma ni določena. Prijavijo se lahko igrani, dokumentarni, eksperimentalni in animirani filmi, ne glede temo ali žanr.

8) Filmi morajo biti opremljeni z naslovom in imeni ustvarjalci v uvodni ali odjavni špici.,

9) Filmi morajo biti v HD (1920 x 1080) ali 4K kvaliteti, kompresija H.264 ali H.265.

II. Sistem izbora

10) Vse pravočasno prispele filme si ogleda državni selektor, ki v sodelovanju z organizacijskim odborom Festivala neodvisnega filma sestavi program festivala, ki bo potekal od 14. do 16. aprila 2023 v Slovenski kinoteki v Ljubljani.

11) Program festivala je dokončen, spremembe niso mogoče.

12) Prijavitelji bodo o izboru obveščeni najkasneje do 15. marca 2023.

III. Nagrade

13) Strokovna žirija festivala določi zmagovalca festivala, ki prejme glavno nagrado – grand prix.  Žirija lahko na posebne dosežke/filme opozori tudi s posebnimi omembami.

14) Odločitev žirije je nepreklicna. Izbor strokovne žirije se razglasi na zaključni prireditvi festivala. 

IV. Prijava

15) Prijava je možna izključno preko spletne prijavnice, ki jo najdete na spodnji povezavi:

https://forms.gle/Gn6GmWVk7HHuZX7NA

16) V festivalskih tiskanih in spletnih gradivih bodo uporabljeni podatki in opisi, ki bodo navedeni v prijavnici. Vsakršne spremembe je potrebno nemudoma sporočiti organizatorju na matjaz.smalc@jskd.si.

17) Rok prijave: ponedeljek, 13. februar 2023.

18) Prijave, prispele po roku prijave, ne bodo upoštevane.

19) V primeru, da prijavitelj prijavi več filmov, mora za vsakega izpolniti svojo prijavo.

20) Nepopolnih prijav, prijav, ki tehnično ne bodo ustrezale razpisu in prijav, ki bodo prispele po zaključku prijavnega roka, organizator ne bo upošteval.

Matjaž Šmalc
Producent za filmsko dejavnost

Datum: 20. 12. 2022
Št.: 6114-10/2022-1