FINANCIRANJE /KULTURNA ŠOLA/ JAVNI POZIV 2016

 

DELAVNICE UČENCI

 

Prizorišče: Dvorec Novo Celje, 3301 Petrovče (sobane in dvorane v dvorcu)

Čas: 10.30-12:00

 

Za učence šol naziva kulturna šola bo tekom dopoldneva organiziranih osem prav posebnih 90-minutnih delavnic, ki bodo prilagojene starostni skupini zadnje triade.

Delavnice bodo oplemenitili in popestrili nekdanji učenci OŠ Petrovče, ki so svojo poklicno pot uspešno nadaljevali na področju kulture in umetnosti.

 

Šole bodo v delavnice razporejene glede na število točk, ki so jih dosegle pri kvantitativnem ocenjevanju vloge v kandidacijskem postopku. O razvrstitvi bodo šolo obveščene na registracijskem vabilu.

 

LUTKOVNA DELAVNICA

Izvajalki: Marika Divjak, Kaja Ambruš

Otroci se bodo najprej seznanili z različnimi vrstami lutk, nato pa bodo oblikovali svoje lutke iz različnih zanimivih predmetov; ob koncu bo sledila animacija z ustvarjenimi lutkami.

 

 

 

     

 

 

 

LITERARNA DELAVNICA
Dama v črnem

Izvajalki: Tatjana Krajnc Barič, Anja Grubelnik

Delavnica z naslovom Dama v črnem bo potekala po naslednjih sklopih:

- Povej, kaj bereš, pa ti povem, kdo si (uvodno spoznavanje udeležencev delavnice).

- Dama v črnem nam pripoveduje o svojem življenju (aktivni tudi učenci).

- Fany Hausmann in njene pesmi …

- Dama v črnem me je/ni očarala …

     

 

LIKOVNA DELAVNICA
Skrivnostni zidovi dvorca Novo Celje

Izvajalki Mojca Šon, Ina Gržina

V delavnici z naslovom Skrivnostni zidovi dvorca Novo Celje bodo učenci po opazovanju risali dvorec Novo Celje (celoto ali del) in po svoje v risbo umestili še DAMO V ČRNEM (vezano na literarno delavnico).

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOLKLORNA DELAVNICA
Od Celja do Žalca

Izvajalki: Helena Turnšek, Marina Kovač

 

Spremljevalci instrumentalisti:
Alen Tilinger (harmonika),
Katja Škorjanc (violina),
Rok Kresnik (kontrabas),
Jakob Ašenberger (klarinet)

Poseben gost: g. Bojan Pevec, finančni dir. folklornega festivala

V delavnici Od Celja do Žalca bodo učenci spoznali ljudski ples in se naučili tudi nekaj korakov. Ker bodo plesali v parih, mentorica naproša, naj bo v delavnici parno  število otrok, po možnosti enako število deklet  in fantov (npr. 7 fantov in 7 deklet). 

V uvodu bo finančni direktor festivala Od Celja do Žalca na kratko spregovoril o folklornem festivalu. Nato bosta dve učenki OŠ Petrovče zaplesali in zapeli na pesem Od Celja do Žalca. Ta valček se bodo nato naučili tudi udeleženci delavnice.

     

 

 

PLESNA DELAVNICA
Od tu do tam

Izvajalka: Maja Bubik

Ples je univerzalni jezik, ki skozi gib velikokrat pove več kot tisoč besed! Z ritmom, melodijo, zgodbo, interpretacijo je lahko način posameznikovega življenja ali pa pisan košček v mozaiku vsakdanjega dne. Karkoli že je, pa ples z vsakim gibom polni človekovo dušo in v življenje prinaša barve, zabavo, zadovoljstvo, kar bo moč občutiti tudi na delavnici Od tu do tam.

     

 

GLASBENO-USTVARJALNA DELAVNICA

Izvajalki: Valentina Ašenberger, Mateja Brežnik

Sodelovali bodo tudi bivši učenci OŠ Petrovče, ki so uspešni in aktivni na glasbenem področju: Janja Teržan, Jan Grobelnik in Leon Ašenberger

Udeleženci delavnice bodo spoznali in se naučili pesem Od Celja do Žalca; izvajali jo bodo s pomočjo različnih glasbil Orffovega instrumentarija in z glasbenimi cevmi - boomwhackers.

     

 

GLEDALIŠKA DELAVNICA
Hmeljarski likof

Izvajalki: Sonja Rebernik, Tamara Tavčar

Prikaz zaključka obiranja hmelja, običaji ob tem … Otroci se bodo vživeli v vloge štangarja, obiralke, gospodarja, gospodinje, gospodarjevega sina …

 

 

     

 

 

GLEDALIŠKA DELAVNICA V ANGLEŠČINI, 400 SHAKING SPEARS

Izvajalka: Veronika Tavčar

 

400 SHAKING SPEARS … Naslov delavnice je skrivnosten. Vendar bodo učenci, ki jih zanimata gledališče in angleščina, obenem pa se ne ustrašijo akcije in improvizacije, na delavnici zagotovo razrešili uganko.