FINANCIRANJE /KULTURNA ŠOLA/ JAVNI POZIV 2016

 

NAJBOLJ KULTURNA ŠOLA LETA JE
OSNOVNA ŠOLA LUISA ADAMIČA GROSUPLJE

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je v sodelovanju z OŠ Petrovče (najbolj kulturno šolo preteklega leta) na zaključni prireditvi v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu razglasil imena 56 osnovnih šol, ki so si letos prislužile naziv 'kulturna šola', in najboljšo med vsemi, najbolj kulturno šolo leta 2016. Gre za najvišja priznanja JSKD na področju kulture za osnovne šole. Najbolj kulturna šola leta 2016 je po mnenju strokovne komisije, ki je podrobno pregledala in ocenila obšolske kulturne dejavnosti 58 šol, prijavljenih na tokratni razpis, Osnovna šola Luisa Adamiča Grosuplje.

 

Kulturna šola leta v kategoriji velikih šol je postala OŠ Preserje pri Radomljah, kulturni šoli leta v kategoriji srednje velikih šol sta postali OŠ Gustava Šiliha Velenje in Dvojezična OŠ I Lendava, kulturna šola leta v kategoriji male in podružnične šole pa je postala OŠ Olge Meglič Ptuj.

 

Komisija je s posebnimi področnimi priznanji nagradila tudi šole, ki še posebej izstopajo na posameznih kulturnih področjih. Posebno priznanje za izredne dosežke na  področju zborovske dejavnosti je prejela OŠ Nazarje, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju gledališke dejavnosti je prejela OŠ Rače, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju lutkovne dejavnosti je prejelaOŠ Zbora odposlancev, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju  folklorne dejavnosti je prejela OŠ Šentjernej, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju  filma in videa je prejela OŠ Brezovica pri Ljubljani, posebno priznanje za izredne dosežke na  likovnem in fotografskem področju je prejela OŠ Polzela, posebno priznanje za izredne dosežke na  literarnem področju je prejela  OŠ Rače, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju  varovanja kulturne dediščine in izobraževanja mentorjev je prejela OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju  medgeneracijskega povezovanja je prejela OŠ Odranci, posebno priznanje za izredne dosežke na  področju  mednarodnega sodelovanja je prejela OŠ Radlje ob Dravi, priznanje za izredne dosežke na  področju multikulturnega in medetničnega sodelovanja pa je prejela OŠ Livada Ljubljana.