FINANCIRANJE /KULTURNA ŠOLA/ 2017

 

DELAVNICE UČENCI

Osrednja tema: REFORMACIJA IN MEDKULTURNOST

Prizorišče: Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje, Kulturni dom

Čas: 10.30-12:30

 

Za učence šol z nazivom kulturna šola bo pripravljenih trinajst prav posebnih 120-minutnih delavnic, ki bodo prilagojene starostni skupini zadnje triade.


Delavnice bodo oplemenitili in popestrili zaposleni, lokalni kulturni ustvarjalci in nekdanji učenci Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, ki so svojo poklicno pot uspešno nadaljevali na področju kulture in umetnosti.

 

Šole bodo v delavnice razporejene glede na število točk, ki so jih dosegle pri kvantitativnem ocenjevanju vloge v kandidacijskem postopku. O razvrstitvi bodo šole obveščene na registracijskem vabilu.

 

Šole bodo v delavnice razporejene glede na število točk, ki so jih dosegle pri kvantitativnem ocenjevanju vloge v kandidacijskem postopku. O razvrstitvi bodo šolo obveščene na registracijskem vabilu.
 

KJE? Šolska knjižnica (OŠ LA Grosuplje)

 

NA KRILIH ORLA

Izvajalki: Tanja Galli in Tanja Zavašnik

Zdi se, da so zgodbe Louisa Adamiča v današnjem času vedno bolj aktualne, zato se bomo sprehodili po njegovih delih in odkrivali njegov čas. Učenci bodo po različnih življenjskih obdobjih v prvi osebi zapisali avtorsko povest in svoje delo predstavili.

 

   

KJE? Učilnica: TJA (OŠ LA Grosuplje)

 

IZRAZNOST TRENUTKA

Izvajalka: Nataša Zidar
Vsi se radi igramo. Tudi z besedami. S pomočjo priljubljene japonske pesniške oblike haiku bomo malo besed prepletali v velika občutja.  

   

KJE? Učilnica BIO (OŠ LA Grosuplje)

 

NITKE POVEZOVANJA

Izvajalka: Erika Lužnik
Izdelovanje krpank predstavlja starodavno tehniko šivanja, pri čemer uporabimo pisane krpice in ostanke kosov blaga, iz katerih nastanejo nove umetnine. Učenci bodo s povezovanjem različnih vzorcev in barv izdelali unikaten izdelek.

   

KJE? Učilnica KEM (OŠ LA Grosuplje)

 

ODTISNI SVOJ SVET

Izvajalka: Renata Bedene
Učenci bodo svojo kreativnost prelili na majice s tehniko sitotiska in tako ustvarili svoj lasten, unikaten izdelek. Z barvami in s simboli bodo izrazili mladostno ustvarjalnost in svoj likovni svet.

 

 

   

KJE? Čitalnica v Mestni knjižnici Grosuplje

 

PO SLEDI PERESA

Izvajalka: Larisa Daugul
V delavnici kreativnega novinarskega pisanja se bodo učenci seznanili, kako izvirnost in domišljijo vpeljati v vsebinsko smiselno, povezano in zaokroženo besedilo. Razvijali bodo ustvarjalnost zapisane besede in kritično mišljenje do aktualnega dogajanja.

 

   

KJE? Pravljični kotiček v Mestni knjižnici Grosuplje

 

UJETI V TRENUTKU

Izvajalec: Franci Zorko

Delavnica bo učence popeljala v svet fotografij, ki nas danes spremljajo na vseh področjih življenja. Spoznali bodo osnove dobrega fotografiranja, ki jih bodo lahko uporabili v bodoče, da bodo njihove fotografije kakovostne in sporočilne. Učenci lahko imajo s sabo fotografski aparat.
   

KJE? Kulturni dom Grosuplje

 

SEBE NA OGLED POSTAVIM

Izvajalka: Irena Žerdin

Učenci se bodo v dramski delavnici preizkusili kot gledališki igralci. Dobili bodo napotke, kako se lahko kot igralci najbolje izrazijo na odru in kako naj prepričljivo odigrajo zgodbo, da pridobijo svoje gledalce.

 

   

KJE? Učilnica SLJ (OŠ LA Grosuplje)

 

 

IGRA SENC

Izvajalka: Lea Lukan
V delavnici bomo oblikovali unikatne izdelke iz voska in izkoristili moč svetlobe ter sence, ki ju bomo dobili iz nastalih okrasnih sveč. Vse, kar potrebuješ, so domišljija in nekaj otroške sproščenosti.

 

KJE? Učilnica LVZ (OŠ LA Grosuplje)

 

PO SVILENI CESTI

Izvajalka: Helena Zalokar Kuhar

Slikanje na svilo je starodavna umetnost, ki je navduševala umetnike že v času kitajskih dinastij, več tisoč let pred našim štetjem. Delček tega bomo pričarali v delavnici slikanja na svilo. Spoznali bomo tehniko risanja s konturnimi barvami in poznejšega barvanja svile.

   

KJE? Učilnica GEO (OŠ LA Grosuplje)

 

PRED DAVNIMI,
DAVNIMI ČASI

Izvajalec: Bruno Vehar

Za obzidji srednjeveških mest in v mogočnih gradovih tedanjega plemstva se skrivajo veličastne – včasih romantične, drugič srhljive – zgodbe, ki so ostale nepozabne vse do danes. Učenci se bodo seznanili  z načinom življenja, gradnjo gradov, bojevanjem in drugimi zanimivimi temami povezanimi s srednjim vekom.

   

KJE? Galerija v Mestni knjižnici Grosuplje

 

S ČOPIČEM DO SANJ

Izvajalka: Anamarija Šmajdek

Slika, v kateri pustimo sledi svojih sanj, je likovno-umetniško izražanje, ki zahteva kreativnost, ideje, vztrajnost in domišljijo. Vsega tega se bodo učenci dotaknili v delavnici, ki jih bo popeljala na pot slikarske umetnosti.

   

KJE? Učilnica GOS (OŠ LA Grosuplje)

 

 

DIŠI PO TRADICIJI

Izvajalki: Mojca Trontelj in Metka Goričar
Slovensko kulturo sooblikujejo jedi, ki so značilne le v naših krajih. Podoživeli bomo okuse slovenskih tradicionalnih jedi, ki so jih umetniki dolga stoletja s črkami ali barvami prelivali na papir. 

 

   

KJE? Mala telovadnica(OŠ LA Grosuplje

 

STOPINJE DOMAČNOSTI

Izvajalka: Olga Gruden
Na delavnici folklornega plesa bomo plesalci ujeli nekaj stopinj plesov, ki so jih plesali naši predniki. Naučili se bomo osnovne korake pokčotiša, štajerša in zibnšrita. Povezali jih bomo v zabaven splet plesnih korakov, s katerimi bomo naše druženje ob zvokih žive glasbe zaključili.

 

 

 

 

 

Organizacija:

JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI

v sodelovanju z

Območno izpostavo Ivančna Gorica

 

 

Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje

 

 

 

Občina Grosuplje