GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA / PRIREDITVE / SENIORJI

 

 

12. FESTIVAL VETERANSKIH GODB

 

RAZPIS

 

Vabimo vas na 12. Festival veteranskih godb, ki bo v soboto, 28. julija 2018, na Glavnem trgu v Ljutomeru. Festival veteranskih godb bo že tradicionalni glasbeni uvod v Festival za tretje življenjsko obdobje Slovenije in hkrati del proslavljanja 150. obletnice PRVEGA SLOVENSKEGA TABORA V Ljutomeru.

 

Program:

Veteranske godb pričakuje organizator v soboto, 28.7.2018, med 8.30 in 9.30. Festival bo začel ZDRUŽENI SLOVENSKI VETERANSKI ORKESTER. Za njim bo nastopila Prleška godba Društva upokojencev Ljutomer in nato ostale veteranske godbe. Nastop vsake godbe je omejen na 15 minut – vključno s prihodom in odhodom z odra. Organizator bo na odru zagotovil 50 stolov, 45 notnih stojal in podij za dirigenta. Vsa potrebna glasbila in opremo za izvajanje svojega programa mora prinesti vsaka godba sama. Festival bodo sodelujoče veteranske godbe sklenile s skupnim nastopom na katerem bodo izvedle naslednje skladbe: OBLETNICA, Alojza Krajnčana, VEČNO MLADI, Primoža Kosca in GREMO NA ŠTAJERSKO, Emila Glavnika in Vladimirja Mustajbašića. Za rezervo pripravijo godbe še koračnici Slovenci, Draga Lorbka in Pozdravljena Slovenija, Vinka Štrucla. 

 

Prijava

Na prijavnici na naslednji povezavi izpolnite vse rubrike:

 

Prijavnica

 

Priloge:

kratek opis delovanja skupine po elektronski pošti info@zvezaslovenskih-godb.si (koncerti, gostovanja, tekmovanja, snemanja za radio in televizijo, diskografija),

1 razločno fotografijo skupine.

Prijavo morate odposlati najpozneje do 1. junija 2018 (velja poštni žig).

Pisne prijave sprejema organizator na naslov:

ZVEZA SLOVENSKIH GODB, Pisarna Cerknica, Gerbičeva ulica 19, 1380 Cerknica.

 

Splošne informacije

Organizacijski odbor bo plačal stroške tehnične izvedbe festivala, ter vsem sodelujočim zagotovil topel obrok hrane. Stroške prevoza krijejo orkestri sami. Organizatorji niso odgovorni za poškodbe oseb in predmetov med prireditvijo.

Organizator lahko tonsko in slikovno snema in prenaša prireditev ter posnetke uporabi za promocijske namene brez kakršnekoli obveznosti. Skupina s prijavo soglaša, da se lahko njeni posnetki s srečanja javno predvajajo.

Vse sodelujoče skupine prejmejo potrdila o udeležbi.


Tone Urbas,
predsednik ZSG

 

Cerknica, 18. februar 2018

 

 

Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si