SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2015/16

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

SISTEM STANISLAVSKEGA 2

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Cepetka, Cankarjeva 5

Termini:

 

 

Ljubljana, 25. 1. - 14. 3. 2016

Mentorji:

 

 

Vanja Slapar, Viktor Ljubutin

 

Cena:

 

 

120,00 EUR (z DDV)

 

Rok prijave:
 

ponedeljek, 18. januar 2016 oz. do zapolnitve mest.

 

 

Igralska šola je namenjena vsem ljubiteljskim gledališkim igralcem, tako začetnikom, kot tistim, ki bi radi svoje znanje dopolnili in nadgradili, ter vsem, ki se srečujejo z javnim nastopom. Različne delavnice obravnavajo različne odrske izraze, nujno potrebne za oblikovanje gledališkega lika in predstave. Delavnice priporočamo tudi mentorjem gledaliških skupin, saj je za vodenje skupine nujno potrebno poznavanje delovanja igralca.

 

VSEBINA

 

V začetni delavnici smo se spoznali z »bivanjem« na odru ter se skušali znebiti klišejev in priti v ustvarjalno stanje. V nadaljevalnem seminarju bomo osvojeno znanje poglobili. Intenzivneje se bomo ukvarjali s čustvi. Naučili se bomo, kako v sebi poiskati vzgibe vzbuditev določenega čustva (jeza, veselje, jok…) in le-te aplicirali na zastavljeni lik.
Srečali se bomo s konkretnim tekstom ter se poukvarjali z vsako posamezno vlogo, situacijami, odnosi igralec – situacija, igralec – igralec ter seminar zaključili s produkcijo – krajšo gledališko predstavo.


Na nadaljevalno delavnico se lahko prijavijo tisti, ki so v prejšnjih sezonah obiskovali začetno delavnico Sistem Stanislavskega.

 

 

O MENTORJIH

Vanja Slapar

 

Vanja Slapar, igralka, je diplomirala na Ruski akademiji za dramsko umetnost v Moskvi. Nekaj sezon je bila članica ansambla SLG Celje, igrala pa je še v Mestnem gledališču Ljubljanskem, Mestnem gledališču Ptuj in gledališču Satirikon. Od leta 1996 dalje se ukvarja s poučevanjem dramske igre, prevaja dramske tekste in besedila s področja gledališke teorije, oblikovala pa je tudi številne vloge v filmski in TV produkciji.

 

 

 

Viktor Ljubutin

 

Viktor Ljubutin, igralec in režiser je diplomiral na Ruski akademiji za dramsko umetnost v Moskvi. Podpisal je številne režije v Mestnem gledališču Ljubljanskem, Gledališču Satirikon in Mestnem gledališču Ptuj, veliko pa nastopa tudi v slovenskih filmih in nadaljevankah. Prevaja dramske tekste in besedila s področja gledališke teorije, posebej pa se poveča tudi pedagoškemu delu in poučevanju dramske igre in režije.

 

 

 

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Delavnica bo potekala 10 zaporednih ponedeljkov, od 25. januarja do 14. marca 2016, od 18. do 21.00 ure v dvoranici Cepetka na Cankarjevi 5 v Ljubljani.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

 

Rok prijave: ponedeljek, 18. januar 2016 oz. do zapolnitve mest.

 

Elektronsko prijavo:


sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.


Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Najmanjše število prijav: 10.

 

 

CENA

Cena delavnice (vseh deset terminov) je 120,00 EUR (z DDV).

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si