SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2015/16

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

TEHNIKA GOVORA I. – GOVOR IN TELO

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Cepetka, Cankarjeva 5

Termini:

 

 

Ljubljana, 24. 10. 2015

Mentorica:

 

 

Alida Bevk

Cena:

 

 

30,00 EUR (z DDV)

 

Rok prijave:
 

ponedeljek, 19. oktober 2015 oz. do zapolnitve mest.

 

 

Igralska šola je namenjena vsem ljubiteljskim gledališkim igralcem, tako začetnikom, kot tistim, ki bi radi svoje znanje dopolnili in nadgradili, ter vsem, ki se srečujejo z javnim nastopom. Različne delavnice obravnavajo različne odrske izraze, nujno potrebne za oblikovanje gledališkega lika in predstave. Delavnice priporočamo tudi mentorjem gledaliških skupin, saj je za vodenje skupine nujno potrebno poznavanje delovanja igralca.

 

VSEBINA

 

Gledališki seminar Govor in telo se dotika temeljnih točk komunikacije. Namenjen je vsem, ki se v življenju srečujejo z javnim nastopanjem, seveda v prvi vrsti gledališkim ustvarjalcem, pa tudi napovedovalcem, recitatorjem, predavateljem idr. Seminar je namenjen tudi mentorjem otroških in odraslih gledaliških skupin, saj prav govor predstavlja eno izmed osnov za ustvarjanje v gledališču.
V prvem delu se bomo posvetili ponovnemu odkrivanju dihanja, dihalnih poti in telesnosti diha. S pomočjo različnih vaj bomo krepili občutek za glas, postavitev diha, obvladovanje prostora z glasom ipd. Sledili bomo ponovnemu iskanju svojega naravnega glasu ob pomoči različnih dihalnih tehnik.
V drugem delu bomo glas oblikovali v govor, v besedo in se predvsem posvetili pravilni postavitvi slovenskih glasov, prožnosti govornega aparata, artikulacijskim vajam in oblikovanja besed.

Delo bo potekalo v skupini, vendar pa bo usmerjeno k individualnemu delu. Udeleženci naj bodo oblečeni primerno fizični aktivnosti. Materiale za delo bodo udeleženci dobili na seminarju.

 

 

O MENTORICI

Alida Bevk

 

mag. Alida Bevk

je zaključila študij igre leta 2001 na ljubljanski AGRFT. Kot igralka je oblikovala okoli trideset vlog v praktično vseh slovenskih gledališčih. Med letoma 2002 in 2008 je bila zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, od leta 2008 pa je članica Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana. Za svoje delo je med drugim prejela Borštnikovo nagrado za mladega igralca in Nagrado občinstva Borštnikovega srečanja.

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Delavnica bo potekala v soboto, 24. oktobra 2015, od 10. do 17. ure, v dvoranici Cepetka na Cankarjevi ul. 5 v Ljubljani.

 

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

 

Rok prijave: ponedeljek, 19. oktober 2015, oz. do zapolnitve mest.

 

Elektronsko prijavo:


sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.


Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Najmanjše število prijav: 10.

 

 

CENA

Cena delavnice (vseh deset terminov) je 30,00 EUR (z DDV).

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si