SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2015/16

Naziv seminarja:

 

LUTKOVNA ŠOLA ZA MENTORJE MLADINSKIH IN ODRASLIH SKUPIN

     

Kraj izvedbe:

 

Slovenska Bistrica, prostori KD Koruzno zrno, Grajska 13, Slov. Bistrica

Termini:

 

 

9. in 16. 1. 2016

6. in 13. 2. 2016

 

Mentorji:

 

 

Matevž Gregorič

 

Cena:

 

 

120,00 EUR (z DDV)

 

Rok prijave:
 

ponedeljek, 4. 1. 2016

 

 

Namen Lutkovne šole za mentorje mladinskih in odraslih skupin je prikazati specifiko lutkovnega ustvarjanja za mladino in odrasle. Pokazala bo, kako prisluhniti ustvarjalnosti mladih in kako jih "odpreti", da začno razmišljati o svojih idejah ter kako jih prenesti v lutkovni medij. Lutkovna šola je namenjena vsem mentorjem, režiserjem, animatorjem in tehnologom mladinskih in odraslih lutkovnih skupin, tudi tistim, ki z delom šele začenjajo.

 

 

VSEBINA

 

Šola bo obdelala vse aspekte lutkovnega ustvarjanja za mladinsko in odraslo publiko ter razlike od lutkovnega ustvarjanja za otroke. Obravnavala bo naslednje teme: izbira primernega lutkovnega teksta, dramaturgija, režijska zasnova, izdelava lutk in animacija. V prvem delu bodo udeleženci spoznali  osnove lutkovnega gledališča za mladino in odrasle. Izbrali bodo konkreten tekst, naredili priredbo, tekst dramaturško razčlenili ter izdelali režijski koncept (izbor tehnik, likovna zasnova, izbor glasbe…).
Drugi del šole bo namenjen izdelavi lutk, s katerimi bodo udeleženci pripravili kratek lutkovni prizor, del »predstave«, zasnovane v prvem delu izobraževanja.  Pri tem se bodo spoznali z osnovami lutkovne animacije za posamezno tehniko.

 

 

O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matevž Gregorič

je animator, dramaturg in lutkovni režiser. Po nekajletni zaposlitvi v Lutkovnem gledališču Maribor je leta 1997 z namenom raziskovanja lutkovnega medija in odkrivanjem lastnega umetniškega izraza ustanovil Lutkovno gledališče Koruzno zrno, znotraj katerega je ustvaril 10 avtorskih lutkovnih predstav tako za otroke kot tudi za odrasle. Je eden redkih lutkovnih ustvarjalcev pri nas, ki ostaja zavezan lutkovnim predstavam za odrasle in mladino.
Na festivalih v Sloveniji in tujini so njegove predstave dobile več v lutkovnem svetu izredno prepoznavnih nagrad (Mednarodni lutkovni festival za odrasle Pierrot 2001, Stara Zagora Bolgarija: Grand prix za predstavo Nylon; I. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2001: Nagrada strokovne žirije za izvirnost, za predstavo Nylon; Mednarodni lutkovni festival Lutke 2002, Ljubljana: Nagrada za izvirnost za predstavo Nylon; Mednarodni lutkovni festival Zlati Delfin 2002, Varna, Bolgarija: Nagrada za režijo za predstavo Nylon, itd.)

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Šola bo potekala štiri sobote in sicer 9. in 16. januarja ter 6. in 13. februarja 2016 od 10.00 – 18.00  (z odmorom za kosilo) v prostorih Društva Koruzno zrno v Slovenski Bistrici.

 

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

 

Rok prijave: ponedeljek, 4. januar 2016.

 

Elektronsko prijavo:


sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.


Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Najmanjše število prijav: 10.

 

 

CENA

Cena delavnice (vseh deset terminov) je 120,00 EUR (z DDV).

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si