SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

ŠtudenTeater 5.0!

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica

Termini:

 

oktober 2019 - marec 2020

Mentorji:

 

(uvodni vikend) Klemen Janežič, Rok Kravanja, Maša Pelko, Gregor Zorc

Cena:

 

70,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:

 

24. okotober 2019 oz. do zapolnitve mest

 

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in želijo živeti oder.
Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin, znotraj katere_ih se bodo udeleženci pod vodstvom strokovnjakov naučili različnih vidikov gledališkega ustvarjanja in razvili svojo lastno gledališko poetiko, ki jo na koncu predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Če je to ŠtudenTeater 5.0 – so obstajali tudi ŠtudenTeater 1.0, 2.0, 3.0 in 4.0?

Seveda. V štirih letih je nastalo 23 predstav. V zadnjih letih so se predstave ŠtudenTeatra uvrstile na Festival Vizije – Festival mladinske kulture in pobrale številne vizionarje, tudi vizionarja za najboljšo predstavo v celoti.

Kdo se lahko prijavi?

K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 – 30 let. Študentski status ni pogoj. Prijavijo se lahko posamezniki kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana.

Kako se lahko prijavim?

Izpolni elektronsko prijavo na naslednji povezavi:

e-prijava

Kako bo potekalo delo?

Vsi prijavljeni se bomo zbrali na vikend delavnici 26. in 27. oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike performansa, igre, govora in giba. Uvodnemu vikendu bodo sledili študijski vikendi avtorskega gledališča z mentorji v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Kopru (točen razpored terminov in mentorjev bo za vsak kraj objavljen na uvodnem vikendu v Ljubljani). V študijskem procesu se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov sestavili skupine.
Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in pri oblikovanju predstave.
Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala (kot rečeno genialno predstavo), ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in s premierami Kopru, Novi Gorici in Mariboru, predvidoma v marcu 2019.

Kaj, če se ne morem udeležiti vikend delavnic?

Vikend delavnice so zelo pomembne ne samo zato, ker so delavnice vedno koristne, temveč tudi in predvsem zato, ker tam spoznaš ostale udeležence.
Udeležba v projektu je možna tudi za tiste, ki imajo 26. in 27. 10. že druge, neodložljive načrte. Pridružili se boste lahko na študijskih vikendih v svojem kraju (točen razpored terminov in mentorjev bo za vsak kraj objavljen na uvodnem vikendu v Ljubljani).

Kje bodo potekale vaje?

Vaje bodo potekale v prostorih Gledališča Glej in v prostorih JSKD v Ljubljani, v prostorih GT22 in prostorih JSKD v Mariboru, v prostorih Točke ZKD Nova Gorica in Mostovna v Novi Gorici ter v prostorih Centra mladih Koper in Gajbli v Kopru.

Kaj nudimo?

Gledališče Glej, Moment Maribor v sodelovanju z GT22, KUD Krea, in JSKD bodo izvedli uvodne delavnice in zagotovili mentorje za študijski proces, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?

Resnost, zanesljivost, želja po ustvarjanju.

Kotizacija za sodelujoče je 70 eur.

Festival organizirata: Gledališče Glej, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Moment Maribor in KUD KREA Nova Gorica.

Festival podpirajo: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, STIKS, Kampus, Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.

Kako bomo začeli?

Prvo srečanje vseh sodelujočih bo 26. oktobra ob 11.00 v Gledališču Glej v Ljubljani. Delavnice bodo potekale v soboto, 26. 10. in nedeljo, 27. 10.

Urnik delavnic

Vpis v soboto: 11.00–12.00

Uvodno srečanje v soboto ob 12.00.

Delavnice v soboto: 13.00–16.00 in 17.00–20.00

Delavnice v nedeljo: 10.00–13.00 in 14.00–17.00

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

DODATNE INFORMACIJE

   

Jan Pirnat

producent za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 528
M: 031 381 238
E- pošta: jan.pirnat@jskd.si