SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2021/22

 

Naziv seminarja:

 

OBLIKOVANJE SVETLOBE IN ZVOKA

     

Kraj izvedbe:

 

Gledališče Glej, Ljubljana

Termini:

 

14.–16. februar 2022

Cena:

 

90,00 EUR (z že vštetim DDV) za obe delavnici,

70,00 EUR (z že vštetim DDV) za eno od delavnic zvok / svetloba

Rok prijave:

 

sreda, 9. februar 2022, oz. do zapolnitve mest

 

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice. Število mest je omejenih. Delavnica sprejme največ 10 udeležencev. Po prijavi vam bomo poslali predračun. Prijava je potrjena po plačanem predračunu.

Na delavnicah boste lahko spoznali osnovne principe delovanja svetlobe in zvoka na gledališkem odru. Na tem temelju lahko ustvarjalke in ustvarjalci v prihodnje gradijo konceptualni aparat, ki jim bo omogočil poglobljeno razmišljanje o kontekstualizaciji zvoka in svetlobe znotraj gledaliških predstav, s tem pa raste kompleksnost in premišljenost prihodnjih umetniških del. Udeleženke in udeleženci bodo spoznali tako teoretični kot praktični vidik oblikovanja svetlobe in zvoka. Spoznali se bodo z gledališko opremo ter teoretično pridobljeno znanje pod vodstvom strokovnih mentorjev prenesli v prakso.

KDAJ IN KJE?

v Gledališču Glej, Gregorčičeva 3, Ljubljana:

Delavnica oblikovanja svetlobe bo potekala

ponedeljek 14. februarja od 17:00 do 21:00

torek 15. februarja od 17:00 do 19:00

 

Delavnica oblikovanje zvoka bo potekala v:

torek 15. februarja od 19:00 do 21:00

sredo 16. februarja od 17:00 do 21:00

 

MENTORJA

 

Igor Remeta - oblikovanje svetlobe

Kot oblikovalec svetlobe deluje že več kot 25 let. Svoje delo je pričel v Gledališče Glej ter nato profesionalno pot nadaljeval z oblikovanjem svetlobe s številnimi slovenskimi priznanimi umetniki, tako v javnih zavodih kot na drugih prizoriščih. Kot redni del umetniške ekipe deluje z Ajdo Valcl in Ivano Djilas. Že več kot deset let je tehnični direktor Stare Mestne Elektrarne in Festivala Mladi Levi. Je tudi priznan tehnični direktor mnogih festivalov v Sloveniji: Indigo, Gibanica, Front@, ExPonto. V zadnjih petih letih je oblikoval svetlobo tudi v dveh muzejih, in sicer Muzeju lutk v Ljubljani ter Mitskem parku Rodik.

 

Jure Vlahovič- oblikovanje zvoka

Kot oblikovalec zvoka in tonski tehnik dela že 25 let. Začel je kot tonski tehnik na Radiu Študent, kjer je med drugim posnel in zmiksal več kompilacij Klubskega maratona, plošče zasedb Incurabili, Barely Modern, Damir Avdić in drugi. Prav tako že 20 let deluje kot oblikovalec zvoka za gledališke predstave. Sodeloval je z več gledališkimi skupinami in režiserji (Beton Ltd., Betontanc, Fourklor, Grejpfrut, Tomaž Pandur, Tomaž Štrucl, Barbara Novakovič, idr.). Zadnjih deset let pretežno deluje v polju koncertnega zvoka kot stalni tonski tehnik na koncertih zasedb Koala Voice, Silence, Bowrain, Broken Lock idr. Je član tonske ekipe Kina Šiška in Stare mestne elektrarne. Produciral je tudi več albumov (Koala Voice, Beton Ltd. Mahlzeit, Natriletno kolobarjenje s praho). Kot član zasedbe Dead Tongues je ustvarjal glasbo in oblikoval zvok za vse predstave kolektiva Beton Ltd.

 

Prijavnica je na naslednji povezavi:

e-prijava

DODATNE INFORMACIJE

Jan Pirnat

 

 

Jan Pirnat

producent za gledališko in lutkovno dejavnost

Tel: 01/ 2410 528
E- pošta: jan.pirnat@jskd.si

Franci Cotman

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec/p>

Tel: 01/ 2410 523
E- pošta: franci.cotman