SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2013/14

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Kult3000, Metelkova 2b, Ljubljana

Termini:

 

10. februar – 14. april 2014 od 18. do 21. ure

Mentorji:

 

 

Vanja Slapar, Viktor Ljubutin

 

Cena:

 

 

120,00 EUR (z DDV)

 

Rok prijave:
 

3. februar  2014

 

 

 

Nadaljevalna delavnica Sistem Stanislavskega II bo poglobila igralska znanja, pridobljena na prvem delu delavnice. Intenzivneje se bomo ukvarjali s čustvi. Naučili se bomo, kako v sebi poiskati vzgibe vzbuditev določenega čustva (jeza, veselje, jok…) in le-te aplicirali na zastavljeni lik.

 

 

 

 

VSEBINA

V začetni delavnici smo se spoznali z »bivanjem« na odru ter se skušali znebiti klišejev in priti v ustvarjalno stanje. V nadaljevalnem seminarju bomo osvojeno znanje poglobili. Intenzivneje se bomo ukvarjali s čustvi. Naučili se bomo, kako v sebi poiskati vzgibe vzbuditev določenega čustva (jeza, veselje, jok…) in le-te aplicirali na zastavljeni lik.
Srečali se bomo s konkretnim tekstom ter se poukvarjali z vsako posamezno vlogo, situacijami, odnosi igralec – situacija, igralec – igralec ter seminar zaključili s produkcijo – krajšo gledališko predstavo.

Na nadaljevalno delavnico se lahko prijavijo tisti, ki so v prejšnjih sezonah obiskovali začetno delavnico Sistem Stanislavskega.

 

 

 

O MENTORJIH

Vanja Slapar

 

Vanja Slapar, igralka, je diplomirala na Ruski akademiji za dramsko umetnost v Moskvi. Nekaj sezon je bila članica ansambla SLG Celje, igrala pa je še v Mestnem gledališču Ljubljanskem, Mestnem gledališču Ptuj in gledališču Satirikon. Od leta 1996 dalje se ukvarja s poučevanjem dramske igre, prevaja dramske tekste in besedila s področja gledališke teorije, oblikovala pa je tudi številne vloge v filmski in TV produkciji.

 

 

 

Viktor Ljubutin

 

Viktor Ljubutin, igralec in režiser je diplomiral na Ruski akademiji za dramsko umetnost v Moskvi. Podpisal je številne režije v Mestnem gledališču Ljubljanskem, Gledališču Satirikon in Mestnem gledališču Ptuj, veliko pa nastopa tudi v slovenskih filmih in nadaljevankah. Prevaja dramske tekste in besedila s področja gledališke teorije, posebej pa se poveča tudi pedagoškemu delu in poučevanju dramske igre in režije.

 

 

 

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Delavnica bo potekala 10 zaporednih ponedeljkov, od 10. februarja do 14. aprila 2014, od 18. do 21. ure v dvorani KULT3000 na Metelkovi 2b na muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani.

 

Na nadaljevalno delavnico se lahko prijavijo tisti, ki so v prejšnjih sezonah obiskovali začetno delavnico Sistem Stanislavskega.


 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Rok prijave: ponedeljek, 3. februar 2014

 

Prijavnice sprejemamo do zaključkaprijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavi obvezno priložite kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj!


Po prejemu prijavnice vam bomo poslali račun (in položnico).

Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!

 

 

CENA

Cena delavnice (z DDV) je 120,00 EUR 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si