SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2013/14

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana (knjižnici JSKD na Cankarjevi ul. 5)

Termini:

 

 

sobota, 16. november 2013,

od 10. do 17. ure

Mentorji:

 

 

mag. Alida Bevk

 

Cena:

 

 

30,00 EUR (z DDV)

 

Rok prijave:
 

11. november 2013

 

 

Igralska šola je namenjena vsem ljubiteljskim gledališkim igralcem, tako začetnikom, kot tistim, ki bi radi svoje znanje dopolnili in nadgradili, ter vsem, ki se srečujejo z javnim nastopom. Različne delavnice obravnavajo različne odrske izraze, nujno potrebne za oblikovanje gledališkega lika in predstave. Delavnice priporočamo tudi mentorjem gledaliških skupin, saj je za vodenje skupine nujno potrebno poznavanje delovanja igralca.

 

VSEBINA

Gledališki seminar Govor in telo se dotika temeljnih točk komunikacije. Namenjen je vsem, ki se v življenju srečujejo z javnim nastopanjem, seveda v prvi vrsti gledališkim ustvarjalcem, pa tudi napovedovalcem, recitatorjem, predavateljem idr. Seminar je namenjen tudi mentorjem otroških in odraslih gledaliških skupin, saj prav govor predstavlja eno izmed osnov za ustvarjanje v gledališču.

 

V prvem delu se bomo posvetili ponovnemu odkrivanju dihanja, dihalnih poti in telesnosti diha. S pomočjo različnih vaj bomo krepili občutek za glas, postavitev diha, obvladovanje prostora z glasom ipd. Sledili bomo ponovnemu iskanju svojega naravnega glasu ob pomoči različnih dihalnih tehnik.


V drugem delu bomo glas oblikovali v govor, v besedo in se predvsem posvetili pravilni postavitvi slovenskih glasov, prožnosti govornega aparata, artikulacijskim vajam in oblikovanja besed.

 

Delo bo potekalo v skupini, vendar pa bo usmerjeno k individualnemu delu. Udeleženci naj bodo oblečeni primerno fizični aktivnosti. Materiale za delo bodo udeleženci dobili na seminarju.

 

O MENTORJIH

Alida Bevk

 

 

 

 

 

 

 

mag. Alida Bevk  je zaključila študij igre leta 2001 na ljubljanski AGRFT. Kot igralka je oblikovala okoli trideset vlog v praktično vseh slovenskih gledališčih. Med letoma 2002 in 2008 je bila zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, od leta 2008 pa je članica Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana. Za svoje delo je med drugim prejela Borštnikovo nagrado za mladega igralca in Nagrado občinstva Borštnikovega srečanja.
Velik del svoje poklicne poti Alida posveča odrskemu govoru. Leta 2008 je magistrirala na ljubljanski akademiji iz področja govora in umetniške besede. Njena raziskovanja na področju govora in interpretacije iščejo stik med igralčevim govorom in emotivno konotacijo igralčeve vloge. Od 2008 predava tehniko govora in umetniško besedo. V letu 2011 je začela podrobneje raziskovati govorno področje. Svoje znanje izpopolnjuje pri najbolj priznanih učiteljih govora in glasu v Londonu in Los Angelesu.

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Delavnica bo potekala v soboto, 16. novembra 2013, od 10. do 17. ure, v knjižnici JSKD na Cankarjevi ul. 5 v Ljubljani.

 

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Rok prijave: četrtek, 11. november 2013 oz. do zapolnitve mest.

Izpolnjeno priloženo PRIJAVNICO pošljite najkasneje do zgoraj navedenega datuma prijavljenega sklopa na e-naslov: franci.cotman@jskd.si ali na naslov: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.


V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Najmanjše število prijav: 10.


Po prijavi Vam bomo poslali predračun. Prijava je potrjena po plačanem predračunu.

Kotizacijo je možno poravnati v obrokih. Najmanjši obrok je 100 EUR (označite na prijavnici). Prijavi obvezno priložite kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj!

 

 

CENA

Cena seminarja (z DDV) je 30,00 EUR.

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA