SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2013/14

Naziv seminarja:

 

OBLIKOVANJE SVETLOBE

Kraj izvedbe:

 

GLEDALIŠČE GLEJ, LJUBLJANA

Termini:

 

7. in 8. december 2013, od 9. do 16. ure

Mentorji:

 

Davor Balent

Cena:

 

od 60,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:

 

 

2.december 2013

PRIJAVNICA

 

 

Oblikovanje svetlobe je veda in umetnost o načrtovanju osvetljevanja interierjev ali eksterierjev v skladu s tehničnimi, estetskimi in psihološkimi zahtevami. Tako ima prav svetloba odločilno vlogo pri gradnji kompozicije in atmosfere v predstavi, kot tudi pri določanju časa, prostorski umestitvi, ipd.

 

 

 

 

VSEBINA in CILJI

Udeleženci se bodo seznanili s potekom svetlobnega oblikovanja od ideje do praktične izvedbe, z zapisom luči, izdelavo tehnične dokumentacije in postprodukcijo. Spoznali bomo različne tipe svetil, pozicijo in njihovo uporabo. Obravnavali bomo različne funkcije in lastnosti svetlobe, mešanje barv in kako vplivajo na vtis in učinek prostora.
Izbrali bomo določen gledališki prizor in zanj izdelali primerno osvetlitev: najprej bomo preko analize vsebine prizora naredili dramaturško linijo osvetlitve, naredili svetlobni plan ter na odru tudi praktično postavitev.

 

O MENTORJU

Davor Balent je kariero oblikovalca svetlobe pričel v SNG Drama v Ljubljani. Od leta 2001 deluje kot samozaposleni na področju kulture. Sodeloval je na mnogih institucionalnih in neodvisnih projektih prepoznavnih slovenskih in tujih režiserjev ter koreografov (Dušan Jovanovič, Dragan Živadinov, Edvard Miller, Mateja Koležnik, Boris Cavazza, Rosana Hribar, Gregor Luštek, Milan Tomašik, Andreja Rauch in Yasmine Hugonet). Kot mentor delavnic oblikovanja svetlobe je aktiven od leta 1997. Je dober poznavalec celotnega področja gledališke tehnologije, saj se pogosto angažira tudi kot tehnični vodja in tehnični koordinator uprizoritev in festivalov .

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Delavnica bo potekala 7. in 8. decembra 2013, od 9. do 16. ure, v Gledališču Glej v Ljubljani.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Rok prijave: ponedeljek, 2. december 2013


Prijavnice sprejemamo do prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavi obvezno priložite kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj! Po prejemu prijavnice vam bomo poslali račun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!

 

Izpolnjeno priloženo PRIJAVNICO pošljite najkasneje do zgoraj navedenega datuma prijavljenega sklopa na e-naslov: franci.cotman@jskd.si ali na naslov: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.


CENA

Cena delavnice (z DDV) je 60,00 EUR 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vas zanima tudi?

SEMINAR OBLIKOVANJE ZVOKA