SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2013/14

 

Naziv seminarja:

 

ZAČETNA LUTKOVNA ŠOLA

     

Kraj izvedbe:

 

Točka ZKD Nova Gorica

Termin:

 

30. novembra in 7. decembra 2013
ter 11. in 18. januarja 2014

od 9. do 14. ure

Mentor:

 

Jelena Sitar

Cena:

 

50,00 EUR

Rok prijave:

 

25. november 2013

 

Lutkovna šola je namenjena vsem mentorjem, režiserjem, animatorjem in tehnologom otroških in odraslih lutkovnih skupin, tudi tistim, ki z delom šele začenjajo. Šola bo obdelala vse aspekte lutkovnega ustvarjanja, od izbire lutkovnega teksta, dramaturgije in režijske zasnove pa do izdelave lutk in njihove animacije.

 

 

 

VSEBINA

V prvem delu bodo udeleženci spoznali  osnove lutkovnega gledališča in praktično predstavitev posameznih lutkovnih tehnik ter njihovih značilnosti. Izbrali bodo konkreten lutkovni tekst, naredili priredbo, tekst dramaturško razčlenili ter izdelali režijski koncept (izbor tehnik, likovna zasnova, izbor glasbe…).

Nadaljevanje delavnice bo namenjeno izdelavi lutk, s katerimi bodo udeleženci pripravili kratek lutkovni prizor, del »predstave«, zasnovane v prvem delu delavnice.  Pri tem se bodo spoznali z osnovami lutkovne animacije za posamezno tehniko.

Mentorica bo na razpolago tudi za vsa vprašanja, ki jih bodo imeli udeleženci v zvezi s konkretnimi projekti, ki jih izvajajo ali bodo izvajali s svojimi skupinami.

 

O MENTORJU

 

 

 

Jelena Sitar je diplomirala na AGRFT, smer dramaturgija. Nekdanja svetovalka za gledališko in lutkovno dejavnost pri ZKOS. Deluje kot samostojna kulturna delavka, predvsem kot režiserka ali avtorica. Ustvarila je že več kot 30 lutkovnih predstav. Je vodja lutkovne skupine ZAPIK (predstave: Mezinček, Prstne igre, Mojca Pokrajculja itd.) Hkrati je tudi dolgoletna mednarodno priznana mentorica, vodja delavnic in pedagoginja. V okviru sodelovanja s Skladom je delovala predvsem kot oblikovalka programov različnih medobmočnih in državnih lutkovnih srečanj ter kot predavateljica na delavnicah. Je predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer pokriva predmete Lutkarstvo, Gledališče in lutke v razredu, Lutke, drama in mediji ter Osnove gledališke pedagogike.

 

POTEK IN TRAJANJE ŠOLE

Šola bo potekala štiri sobote in sicer 30. novembra in 7. decembra 2013 ter 11. in 18. januarja 2014 od 9. do 14. ure v Točki ZKD Nova Gorica.


ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Rok prijave: ponedeljek, 25. november 2013.


Izpolnjeno priloženo PRIJAVNICO pošljite najkasneje do zgoraj navedenega datuma prijavljenega sklopa na e-naslov: franci.cotman@jskd.si ali na naslov: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.

Prijavi obvezno priložite kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj!

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali račun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


CENA

Cena seminarja (z DDV) je 50,00 EUR.

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

Maja Jerman Bratec

vodja OI Nova Gorica

T: 05 335 18 52
E: oi.nova.gorica@jskd.si

 

 

PRIJAVNICA