GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LUTKE 2017

 

SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2018


KOMU JE NAMENJENO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN

Srečanje lutkovnih skupin Slovenije je namenjeno ljubiteljskim lutkovnih ustvarjalcem vseh starosti, oblik in zvrsti, ne glede na njihov način dela, izraznost, lutkovno tehniko ali ciljno skupino občinstva (lutkovno gledališče za odrasle, mladino ali otroke). Pogoj je, da so vsi igralci/animatorji ljubitelji in da je bila predstava premierno uprizorjena v letu 2017 ali 2018. Na srečanje se lahko prijavijo skupine iz Slovenije (tudi etnične skupine in manjšine, ki delujejo v Sloveniji, ki uprizarjajo v svojem jeziku) in slovenske skupine iz tujine.


KAKO POTEKA IZBOR?

Vse predstave posamezne regije si na območnih srečanjih najprej ogledajo regijski selektorji, ki sestavijo program regijskih Srečanj lutkovnih skupin. Ta si potem ogleda državni selektor, ki sestavi program državnega Srečanja lutkovnih skupin Slovenije, ki bo 5. junija 2018 v Dolenjskih Toplicah. Najboljše predstave mladinskih lutkovnih skupin se uvrstijo na Festival Vizije – Festival mladinske kulture, ki bo med 18. in 20. majem v Novi Gorici.


KAJ SE OCENJUJE?

Ocenjuje se celovitost in izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.


KAJ PA ČE SMO ZAČETNIKI?

Tudi če predstava ni izbrana na naslednji nivo, dobi skupina pisno in ustno oceno predstave ter brezplačno svetovanje. Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem – selektorjem. Ta poda oceno predstave, izpostavi kvaliteto in predlaga možne izboljšave.


KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.


KAJ SE OD NAS PRIČAKUJE?

Skupina se udeležiti območnega ter (v kolikor je izbrana) regijskega in državnega srečanja v terminih, dodeljenih s strani organizatorja.

 

KAKO SE PRIJAVIMO?

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/HeXFPBoE1kHKDeSi2. Roki prijave so za posamezno regijo navedeni v razpisu.

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     

 

 

 

 

e-prijavnica