GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / VIZIJE 2015

 

PROGRAM ROCK VIZIJ

 


Kulturni center Mostovna, Nova Gorica,
sobota, 16. maj 2015, 21.30

 

ŽLED

Martin Marko (kitara/vokal)
Miha Marko (bas kitara)
Jadran Mulej (bobni)

Skupino Žled sestavljajo trije mladi fantje iz Kungote pri Mariboru, in sicer Martin Marko (14 let), Miha Marko (14 let) in Jadran Mulej (13 let). Skupina je nastala pred enim letom, ko so na pobudo učiteljice pripravili program za šolsko prireditev. Priprave so se odvijale v času žleda, ki je prizadel Slovenijo, od tod tudi ime skupine. Od takrat se dobivajo trikrat na teden v starem vrtcu, kjer jim je občina prijazno odstopila prostor za vaje. Fantje se navdušujejo nad skupino Ramones in drugimi punk-rock skupinami. So samoiniciativni, torej nimajo mentorja, sami se dogovarjajo in organizirajo glede vaj in glede pesmi, ki jih preigravajo. Imajo en avtorski komad z naslovom Ne delaj se pametnejšega od mene. Nastopili so na dveh šolskih prireditvah.

 

Žled

 

 

TEENAGERS

Gabrijel Juriševič (kitare)
Filip Paladin (bobni)
Martin Kandido (bas kitara)
Julija Jogan (vokal)

Mlada, a občinstvu ne več tako neznana rock druščina iz obale. Leta tečejo, oni pa vadijo, igrajo, rastejo ter nabirajo izkušnje in uspehe. Julija Jogan (vokal), Filip Paladin (bobni), Gabrijel Juriševič (kitara) in Martin Kandido (bas) so naredili korak čez in začeli razmišljati o avtorskih pesmi. Rezultat tega je tudi njihova zadnja kreacija pesem "ROCK BEATS". Niso se oddaljili od svojih rock' n' roll slogov, zato je tudi ta pesem ena tistih, ki glasno odmevajo iz garaže in odrov, kateri jih gostijo. Teenagers  so s tem prerasli tudi svoje ime. Posebej moramo poudariti, da so že po drugih skupnih vajah dosegli zavidljivo 2. mesto na 7. glasbenem festivalu v Pionirskem domu v Ljubljani, ki jim je dalo dodatnega zagona za ustvarjanje.

 

Teenagers

 

 

THE SPANKAKES

Jan Gnidovec (vokal/ električna kitara)
Črt Omahen (vokal/ bas kitara)
Aljaž Omejec (bobni)

Glasbena skupina The Spankakes je bila ustanovljena marca 2012, a v prenovljeni zasedbi ropotajo od poletja 2014. Prihajajo iz Višnje Gore, skupina pa šteje 3 člane. Inspiracijo za ustvarjanje svoje glasbe fantje črpajo predvsem iz punk rocka oziroma pop punka. Na njih so s svojo glasbo in zvokom vplivali bendi kot so: Green day, Blink 182 in The Ramones.

 

Spankakes

 

 

NIGHT FLIGHT

Belmin Zulić (vokal)
Albert Pavčnik Pučnik (kitara)
Jernej Drev (kitara)
Domen Oštir (bas kitara)
Aljaž Dremel (bobni)

Night Flight so mlad 5-članski Hard Rock bend  iz Velenja. Igrajo večinoma avtorske pesmi in tudi priredbe znanih bendov kot so: AC/DC, Van Halen, Guns N' Roses, Aerosmith, Def Leppard,… Bend sestavljajo Belmin Zulić (vokal), Albert Pačnik Pučnik (kitara), Jernej Drev (kitara), Domen Oštir (bas kitara) in Aljaž Dremel (bobni). Svojo kilometrino so do sedaj nabiral v Orto Baru,Kinu Šiška, eMCe plac Velenje,na Smallfestu, v Kulturnem domu Velenje, ter na šolskih prireditvah,… Bend je star približno 2 leti, v takšni zasedbi kot je sedaj pa delujejo eno leto.

 

Nightflight

 

 

ICE ON FIRE

Nejc Godec (bas kitara)
Amadej Papež (ritem kitara/vokal)
Janez Janežič (solo kitara/spremljevalni vokal)
Anja Mikulan (bobni)

Ice on fire je mlada novomeška zasedba, ki igra punk rock, pop punk, metalcore in yugo rock. Prihajajo iz različnih koncev Dolenjske, vadijo pa kar v Novem mestu. Skupino Ice on Fire so novembra 2013 ustanovili sošolca iz tehniške gimnazije Amadej Papež in Janez Janežič, njegov prijatelj Nejc Godec iz višjega letnika in mlajša, takratna osnovnošolka Anja Mikulan. Skupaj so začeli preigravati lahke punk rock komade predvsem od skupin kot so Green Day, Zablujena Generacija itd.. Za začetek so se prijavili na tekmovanje Droogstock 2013, od koder so jo odnesli z nagrado za najboljšo avdio-vizualno predstavitev. Sledilo je nekaj nastopov po lokalih in nastop kot predskupina Big Foot Mami v Klubu LUKNA ter kasneje tudi samostojni  koncert v Lukni. Udeležili so se tudi tekmovanja Glas mladih, kjer so zmagali in si prislužili nastop na Schengenfestu 2014. Na tekmovanju Špil liga se jim je uspelo prebiti v veliki finale, ki je bil na Kongresnem trgu v Ljubljani, igrali pa so  tudi na glavnem dogodku Vičstocka. Dandanes večinoma pripravljajo svoje pesmi, katere se vse bolj stopnjujejo v težavnosti in kvaliteti. Prvo pesem so posneli v RSL studiju, kot del natečaja posnemi mi singel. Druga dva komada pa sta bila posneta kar v kleti, kjer vadijo. Pesmi Ponos in pa Tebi, pa so posneli kot skupni projekt z Markom Pezdircem v njegovem studiju.

 

Ice on fire