LITERATURA / NATEČAJI / ROŠEVI DNEVI

 

Natečaj revije Mentor in JSKD

ZA NAJBOLJŠA LITERARNA GLASILA, LITERARNE ZBORNIKE ter KNJIGE S PRISPEVKI OSNOVNOŠOLSKIH in SREDNJEŠOLSKIH AVTORJEV

v okviru 30. ROŠEVIH DNEVOV 2017

Revija MENTOR vabi uredniške odbore (šolskih) literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok ter - že četrtič  - najboljša literarna glasila z besedili srednješolskih in gimnazijskih avtorjev. Na ta način bi se radi še bolj seznanili z literarno ustvarjalnostjo učencev in dijakov v osnovnih in srednjih šolah ter zunaj nje ter z njihovimi objavami v (šolskih) glasilih in drugih literarnih publikacijah (zborniki, samostojne knjige posameznih avtorjev), hkrati pa dali avtorjem, mentorjem, šolam in drugim organizatorjem (območnim izpostavam) priložnost za posebno javno predstavitev. Mladim literarnim ustvarjalcem želimo omogočiti strokovno pot do prvih kvalitetnih objav.

Zanimajo nas najnovejša (samo literarna!) glasila, zborniki z letnico 2016 (tudi glasila izdana do konca januarja 2017) in samostojne knjige mladih avtorjev, ki so izšle v letu 2016, tako v tiskani izdaji kot v elektronski obliki.  

Med vsemi poslanimi glasili bo žirija, ki jo sestavljajo profesor Miha Mohor, pesnik, urednik in mentor, dr. David Bedrač, ter literarna svetovalka pri JSKD Barbara Rigler, izbrala najboljše (nagrajene bodo najboljše osnovnošolske in srednješolske publikacije, vsaka v svoji kategoriji), vse publikacije pa bodo od 22. marca do 22. aprila 2017 razstavljene v Osrednji knjižnici Celje. Razstava bo ena od prireditev v okviru jubilejnih, 30. Roševih dnevov, tradicionalnega literarnega srečanja za osmošolce in devetošolce, ki ga vsako pomlad v Celju pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti s svojo Območno izpostavo Celje in Osnovno šolo Frana Roša, Celje. Urednike in mentorje nagrajenih glasil bomo povabili na dopoldansko strokovno delavnico na Roševo šolo.

Knjižne nagrade in priznanja bomo mentorjem in urednikom nagrajenih glasil in publikacij podelili 22. marca 2017 ob 16. uri na odprtju razstave v celjski knjižnici.

Tiskana glasila in druge publikacije naj uredništva pošljejo do petka, 27. januarja 2017, na naslov: JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana,  v elektronski obliki (PDF) pa na e-naslov: mentor@jskd.si  s pripisom »Mentor - literarna glasila«.

 

Prijavo o avtorjih in glasilu boste izpolnili preko spletne prijave

e-prijavnica

 

Poslanih knjig in glasil ne bomo vračali, ampak jih bomo shranili v Osrednji knjižnici Celje in drugih matičnih knjižnicah. Če bo možnost, bo razstava gostovala tudi po drugih slovenskih osrednjih knjižnicah.  O tem vas bomo obvestili naknadno.

 

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

rezultati šolska glasila

e-prijavnica

 

Zbornik Roševih dnevov

 

Soorganizatorja: