LITERATURA / NATEČAJI / ROŠEVI DNEVI

 

Natečaj revije Mentor za najboljša
literarna glasila, zbornike in knjige s prispevki osnovnošolskih avtorjev

 

Revija MENTOR vabi uredniške odbore (šolskih) literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok. Na ta način bi se radi še bolj seznanili z literarno ustvarjalnostjo otrok v osnovnih šolah in zunaj nje in njihovimi objavami v (šolskih) glasilih in drugih literarnih publikacijah (zborniki, samostojne knjige posameznih avtorjev), hkrati pa dali avtorjem, mentorjem, šolam in drugim organizatorjem priložnost za posebno javno predstavitev.


Zanimajo nas najnovejša (samo literarna!) glasila, zborniki z letnico 2011/12 in tudi samostojne knjige učencev in učenk, ki so izšle v tem času.


Med vsemi poslanimi glasili bo žirija, ki jo sestavljata profesor Miha Mohor in Barbara Rigler, izbrala najboljše, vse publikacije pa bodo od 21. marca 2013 mesec dni razstavljene v Osrednji knjižnici Celje. Razstava bo ena od prireditev v okviru XXVI. Roševih dni, tradicionalnega literarnega srečanja za osmošolce in devetošolce, ki ga vsako pomlad v Celju pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti s svojo Območno izpostavo Celje in Osnovno šolo Frana Roša Celje.


Knjižne nagrade in priznanja bomo mentorjem nagrajenih besedil podelili 21. marca 2013 popoldne na odprtju razstave v celjski knjižnici.


Glasila in druge publikacije naj uredništva pošljejo do ponedeljka, 4. marca 2013 na naslov: JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »natečaj za literarna glasila«.


Poslanih knjig in glasil ne bomo vračali, ampak jih bomo shranili v Osrednji knjižnici Celje in drugih matičnih knjižnicah.   

 

 

Dodatne informacijemag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

Rezultati natečaja