LITERATURA /NATEČAJI / 2024

 

NATEČAJ JSKD 2024 – ZA NAJBOLJŠO SAMOZALOŽNIŠKO KNJIGO 2023

 

Revija Mentor, ki deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, razpisuje natečaj za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi - z letnico izdaje 2023.

Natečaj je namenjen vsem avtorjem in avtoricam, ki so lani sami izdali pesniško zbirko, prozo ali zbirko dramskih besedil, otroško knjigo, knjigo esejev, literarni potopis … napisano v slovenščini, in so sami plačali zanjo stroške, ali so del stroškov za tisk dobili s pomočjo sponzorjev.

Knjigo (1 izvod) je treba poslati na naslov:
JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana;
do TORKA, 23. aprila 2024.

Podatke o knjigi in avtorstvu  vpišite v e-prijavo:

(najkasneje do roka za oddajo knjig, 23. 4. 2024, do polnoči).

»23. april je Svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Hkrati pa je želja spodbuditi ljudi, še posebej mlade, da odkrijejo užitke branja in pridobijo spoštovanje do avtorskih del tistih, ki so s svojimi deli pripomogli k družbenemu in kulturnemu napredku človeštva 

Vse prijavljene knjige bo pregledala in izbirala komisija, v kateri sta pesnik, prevajalec in kantavtor mag. Matej Krajnc, ter član uredniškega odbora revije Mentor oz. predstavnik literarne in likovne dejavnosti pri JSKD.

Izbor nagrajenih samozaložniških naslovov bo znan predvidoma do začetka oktobra, objavljen bo na spletni strani JSKD, www.jskd.si (Literarna dejavnost JSKD). Vsi prijavljeni avtorji bodo obvestilo o izboru dobili po elektronski pošti, vabilo na podelitev priznanj pa tudi po klasični pošti. Izbrani avtorji bodo nagrajeni s knjižno nagrado iz založništva JSKD ter s priznanji, posamezne knjige bodo recenzirane v reviji Mentor v letu 2025. Priznanja bomo podelili na državnem srečanju odraslih literatov – V zavetju besede 2024, v soboto, 16. novembra 2024, na Raščici na Trubarjevi domačiji, v sodelovanju z JSKD OI Ljubljana okolica).

Dodatne informacije

Literarna dejavnost JSKD

Tel.: 01 320 95 72

E-pošta: mentor@jskd.si