LITERATURA / NATEČAJI / V ZAVETJU BESEDE 2014

Revija Mentor

Razpisuje

V ZAVETJU BESEDE  2014,  
LITERARNI NATEČAJ ZA
SREČANJE SENIORSKIH PISCEV 2014


Razpis je namenjen starejšim avtorjem (leta niso »predpisana«), ki pišejo v slovenskem jeziku.

 

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Obseg poslanih prispevkov naj ne presega: 10 pesmi, 10 strani proze ali drame.

 

Vsak prispevek naj bo označen s šifro, v posebni priponki (prijavnici) dodajte podatke - avtorjevo ime, priložiti pa je treba še kratko biografijo (ta naj se nanaša predvsem na ukvarjanje s pisanjem ter z dosedanjimi objavami), letnico rojstva, točen domači naslov, e-naslov ter telefonsko številko.

 

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili pogovor o poslanih besedilih in literarnem ustvarjanju nasploh. Regijskih srečanj bo šest, pripravili jih bomo:

  • v torek, 10. junija 2014, na Rašici za osrednjo Slovenijo (JSKD OI Ljubljana okolica),

  • v petek, 13. junija 2014, v Mozirju za Celjsko in Koroško (JSKD OI Mozirje),

  • v četrtek, 19. junija 2014, na Jesenicah za Gorenjsko  (JSKD OI Jesenice)

  • v petek, 5. septembra 2014, v Mariboru za SV Slovenijo (JSKD OI Maribor),

  • v ponedeljek, 22. septembra 2014, v Ilirski Bistrici za Primorsko (JSKD OI Ilirska Bistrica),

  • v četrtek, 18. septembra 2014, v Mokronogu za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje (JSKD OI Trebnje).

  •  

Finalisti, po izboru državnega selektorja Davida Bedrača (izbor izmed vseh nominiranih avtorjev), bodo povabljeni na državno srečanje starejših literatov, ki ga bo JSKD pripravil skupaj s svojo izpostavo v Ljubljani, in sicer: v sredo, 19. novembra 2014, v Ljubljani (v Cankarjevem domu v okviru Slovenskega knjižnega sejma, v KULTU3000 in v Trubarjevi hiši).

 

Besedila izbranih avtorjev bomo objavili v zborniku V zavetju besede, osem finalistov pa povabili na državno srečanje v Ljubljano. Objav v zborniku ne bomo honorirali. Organizatorji krijejo stroške strokovnega dela srečanja in prehrane.

 

Prispevke zbiramo do ponedeljka, 5. maja 2014, na e-naslovu: mentor@jskd.si, z zadevo: V zavetju besede 2014.  V primeru, da nimate možnosti pošiljanja po elektronski pošti, vas prosimo, da se obrnete na območne izpostave JSKD, knjižnice ...

 

 

Dodatne informacijemag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si