LITERATURA / NATEČAJI / V ZAVETJU BESEDE 2016


 

JSKD in revija Mentor organizirata

V zavetju besede  2017,
literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku

Na letošnji natečaj V zavetju besede so prispela besedila 188 starejših literatov iz vse Slovenije, 141 literarnih ustvarjalk in 47 literatov. Po hitrem pregledu smo našteli in natančno prebrali 133 proznih besedil, 573 pesmi in 6 krajših dramskih prizorov oziroma odlomkov. Vse prijavljene pisce smo v juniju in septembru povabili na šest regijskih srečanj v Martuljek, Logatec, Maribor, Tolmin, Metliko in na Ravne na Koroškem. Pod vodstvom strokovnih spremljevalcev (mag. Gabriela Babnik, dr. Aljoša Harlamov, Barbara Korun, Marjan Pungartnik, Marica Škorjanec, dr. David Bedrač in Marjanca Kočevar) smo izvedli literarne delavnice in dobili izbor 29 nominiranih avtorjev za državno raven, državno srečanje literatov seniorjev - V ZAVETJU BESEDE 2017.


Program


torek, 7. novembra 2017, Idrija
prireditveni prostor Mestne knjižnice in čitalnice Idrija


11.00: Sprejem, pozdrav finalistov in gostov ter ogled idrijskih kulturnih znamenitosti.

12.30: Zakaj knjiga?, pogovor o knjigah in samozaložništvu, vodi Goran Gluvić, pisatelj,
dramaturg in član komisije za samozaložniške knjige 2016.

15.00: Zavetje in pogum besede, literarna delavnica za izbrane avtorje z državnim selektorjem in pesnikom, dr. Davidom Bandljem.

18.00: Nariši nekaj name, zaključna prireditev s predstavitvijo osmih finalistov, s podelitvijo priznanj za najboljšo samozaložniško knjigo z letnico 2016 in kulturnim programom.

Moderatorka: Damjana Peternelj.


Srečanje se bo predvidoma zaključilo do 20. ure.


Finaliste prosimo, da nam potrdijo svojo udeležbo do petka, 27. oktobra 2017, na e-naslov: mentor@jskd.si. Hkrati nam pošljite svoje življenjepise in kratko predstavitev svojega literarnega ustvarjanja za predstavitev na finalnem večeru (do 150 besed, približno 800 zbp). Letošnji seniorski zbornik bo samo v elektronski obliki, objavljen bo na strani JSKD in v okviru Locutia.


Vabljeni na prijetno literarno druženje!


Dodatne informacije:

Rado Božič, vodja JSKD OI Idrija

dr. David Bandelj, državni selektor

Barbara Rigler, 01/24-10-516, samostojna strokovna svetovalka za literarno dejavnost pri JSKD

 

 

 

 

e-prijava

 

Seniorji 2017

Zbornik seniorjev 2017 (pdf, 2.5MB)