FESTIVAL VIZIJE
- FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2022 – film
FILMFREŠ
Nova Gorica, 20. - 22. maj 2022

 

RAZPIS

 

Rok prijave je podaljšan do ponedeljka, 18. aprila 2022.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije - Festival mladinske kulture. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem ter filmskem področju in s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije.

FilmFreš predstavlja filmski del Festivala VIZIJE.

Festival je prikaz celotnega delovanja ljubiteljske mladinske filmske dejavnosti, zato lahko na njem sodelujejo filmi vseh oblik in zvrsti.

I. Pogoji za sodelovanje pri izboru in sistem izbora

1) Na razpis se lahko prijavijo filmske/video skupine, posamezniki, kulturni zavodi in kulturna društva, ki delujejo v Sloveniji, ter slovenske skupine in posamezniki, ki delujejo zamejstvu ali tujini. Vsi nastopajoči morajo biti ljubitelji. (Ljubiteljski ustvarjalec je ustvarjalec brez formalne gledališke izobrazbe in oz. mu ukvarjanje s filmsko dejavnostjo ne predstavlja bistvenega dela prihodkov.) Starost ožje avtorske ekipe je med 16 in 30 let. Morebitne izjeme potrjuje direktor festivala.

2) Tema filma ni določena. Prijavijo se lahko igrani, dokumentarni in animirani filmi, ne glede temo ali žanr, vkjlučno s plesnimi, glasbenimi, športnimi in drugimi filmi.

3) Posamezne skupine ali posamezniki lahko prijavijo filme, ustvarjene v letih 22020, 2021 ali 2022. Število filmov, ki jih prijavlja posamezna skupina ali posameznik, ni omejeno.

4) Vse pravočasno prispele filme si ogleda državni selektor, ki v sodelovanju z organizacijskim odborom festivala Vizije sestavi program Festivala Vizije – Festivala mladinske kulture, ki bo potekal med 20. in 22. majem 2022 v Novi Gorici. Program festivala je dokončen, spremembe niso mogoče.

5) Prijavitelji bodo o izboru obveščeni najkasneje do 3. maja 2022.

II. Nagrade

6) Strokovna žirija Festivala Vizije lahko na državnih Vizijah filmom podeli nagrade - vizionarje v obliki plaket v naslednjih kategorijah: vizionar za najboljši film ter do tri vizionarje kot posebno priznanje žirije

7) Skupina/producent – dobitnik vizionarja za najboljši film prejme tudi bon za udeležbo treh (3) članov na Poletnih filmskih in gledaliških Kopru (julij 2022) ali Mednarodnih poletnih gledaliških in filmskih delavnicah v Kopru (avgust 2022). Podrobnosti o delavnicah bodo objavljene na spletni strani www.jskd.si

8) Odločitev žirije je nepreklicna. Izbor strokovne žirije se razglasi na zaključni prireditvi festivala.

9) V kolikor bi se delavnic udeležilo več članov ekipe, se vsem ostalim prizna 20% popust na kotizacijo.

III. Prijava

10) Prijava je možna izključno preko spletne prijavnice, ki jo najdete na spodnji povezavi:

https://forms.gle/UuCkoXYQz32qoDyu8

11) V festivalskih tiskanih in spletnih gradivih bodo uporabljeni podatki in opisi, ki bodo navedeni v prijavnici. Vsakršne spremembe je potrebno nemudoma sporočiti organizatorju na matjaz.smalc@jskd.si.

12) V kolikor prijavitelj prijavlja več filmov, je za vsak film potrebno izpolniti svojo prijavnico.

13) Prijavnico je potrebno izpolniti najkasneje do ponedeljka, 18. aprila 2022.

 

DODATNE INFORMACIJE

 


Matjaž ŠMALC

producent za filmsko dejavnost

 

T: (01) 2410 511
E: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

 

 

razpis

razpis

celotni program