FOLKLORNA DEJAVNOST


SEMINAR
RAZVOJ PLESNOSTI PRI ODRASLIH
Ptuj, sobota 26. november 2011

R  A  Z  P  I  S

Po dobrih izkušnjah iz preteklega leta seminar za razvoj plesnosti z enako vsebino pripravljamo tudi letos, in sicer tokrat na Ptuju.

Vsi se zavedamo, da sposobnost plesanja človeku ni dana samo po sebi, ampak se jo je potrebno priučiti. Razvijanje plesnih sposobnosti je pomembno tako za plesalce sodobnega plesa in baletnike, kot tudi za člane folklornih skupin, ki poustvarjajo in v sodobnost prenašajo plesno izročilo. Eno je učenje že izkušenih folklornikov, ki imajo razvit občutek za ritem in težnost, drugo pa je učenje začetkov, najsi bo otrok ali odraslih, ki se z ljudskim plesom srečujejo na novo.

Letošnji seminar za razvoj plesnosti posvečamo spoznavanju različnih načinov razvijanja plesnih sposobnosti v skupinah, kjer so vsi začetniki in v skupinah, kjer se začetniki pridružujejo izkušenejšim plesalcem. Seminar bo vodil Rastko Samec, ki vodi skupino pri AFS Študent v Mariboru in strokovno spremlja srečanja odraslih folklornih skupin.

Seminar namenjamo:

  • vodjem odraslih folklornih skupin;
  • perspektivnim članom odraslih folklornih skupin.

Kraj dogajanja: Narodni dom Ptuj, Jadranska ulica 13, Ptuj.

Čas dogajanja:
sobota, 26. november. Začetek ob 9. uri, vmesni odmor za kosilo, zaključek ob 17. uri.

Kotizacija: 40 €.

Rok prijave:
Prijave pošljite najkasneje do ponedeljka, 14. novembra 2011 na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana /za folklorni seminar/. Število udeležencev na seminarju bo zaradi kakovostnejšega dela omejeno. Prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili prej. (V primeru prevelikega števila prijavljenih vas bomo o izboru obvestili, sicer pa dodatnih obvestil, da ste na seminar sprejeti, ne bomo pošiljali.)

Prosimo vas, da se na seminar prijavite prek območne izpostave JSKD, oz. da jih s prijavo seznanite.

 

Kaj morate še vedeti?

Na seminar prinesite udobno obleko in obutev (telovadne copate, plesne čevlje).

 

Informacije:

 

Franci Cotman,
strokovni svetovalec za
multimedijsko dejavnost
e-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

dr. Bojan Knific,
svetovalec za folklorno dejavnost
e-pošta: bojan.knific@jskd.si

 

 

Prijavnica

 

Prijavnica