FOLKLORNA DEJAVNOST


NADALJEVALNI SEMINAR ZA VODJE FOLKLORNIH SKUPIN


LJUDSKI PLESI PREKMURJA - RAVENSKO
Murska Sobota: od petka, 14. do nedelje, 16. marca 2008

 


Pred kratkim se je zaključil seminar prekmurskih plesov, ki se ga je udeležilo preko 70 slušateljev. Seminar smo namenili vsem folklornikom, ki so obiskovali začetni seminar, pa bi znanje, pridobljeno na njem, radi nadgradili, in vsem vodjem otroških in odraslih folklornih skupin iz Prekmurja, ki nimajo opravljenega začetnega seminarja, pa izvajajo plese, zapisane v Prekmurju. Na seminarju je bilo mogoče spoznati večino plesov, ki so bili zapisani na ravninskem delu Prekmurja, hkrati pa sta h kakovostnejšemu sprejemanju plesnega izročila pripomogli dve folklorni skupini, s plesalci katerih so se seminaristi lahko družili v petkovem in sobotnem večeru.

Kljub številnim udeležencem je delo nemoteno potekalo, saj so bili seminaristi razdeljeni v dve skupini. Delo je ob sodelovanju Valerije Žalig vodil Mirko Ramovš, korepetitorja na harmoniki sta bila Matej Smej in Boris Šemen, posamezne dele seminarja pa sta vodili še Neva Trampuš in Nežka Lubej.

Posebna sta bila petkov in sobotni večer, ki ju je v sodelovanju s Folklorno skupino KUD Beltinci in Folklorno skupino KUD Miško Kranjec iz Velike Polane pripravila Valerija Žalig.

 

Prilagamo nekaj fotografij s sobotnega dela seminarja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:
Janez Eržen
janez.erzen@jskd.si

 

Informacije:

 

Bojan Knific,
svetovalec za folklorno dejavnost
e-pošta: bojan.knific@jskd.si