FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE

 

Naziv seminarja:

 

OTROŠKI FOLKLORNI TABOR

     

Kraj izvedbe:

 

Novo mesto

Termin:

 

od petka, 20. do nedelje, 22. septembra 2024

Mentorji:

 

Pogovori z mentorji še potekajo

Cena:

 

70 € za vodje/mentorje, 20 € za otroke (vključen je DDV)

Rok prijave:

 

ponedeljek, 2. september 2024

Namen seminarja

Otroški folklorni tabor namenjamo otroškim folklornim skupinam (vodjem/mentorjem in članom - otrokom), ki želijo razvijati obstoječe programe, ustvarjati nove, se seznanjati z izročilom in pridobivati pevsko, inštrumentalno, plesno in drugo znanje.

Vsebina in cilji

Otroški folklorni tabori, na katerih se vodje otroških folklornih skupin družijo z otroki, predstavljajo stalnico v izobraževalnih folklornih programih JSKD, vsebina taborov pa se vsako leto spreminja.
V sklopu letošnjega tridnevnega tabora pripravljamo ločen program za vodje/mentorje otroških folklornih skupin in otroke (posebej tudi za plesalce in posebej za inštrumentaliste):

- z vodjami/mentorji otroških folklornih skupin se bomo tokrat dotaknili tematik: raba plesnega izročila v folklornih skupinah, plesne (tudi glasbene) tehnike in interpretacije;

- Mladim plesalcem smo pripravili program z različnimi delavnicami: ogrevanje in priprava telesa, učenje plesov, razvijanje plesnosti, pevska delavnica, otroške igre, itd.

- Mladi inštrumentalisti se bodo učili ljudskih viž in njihove interpretacije. Na poseben pomen inštrumentalistov v otroških folklornih skupinah na srečanjih, ki jih pripravljamo, opozarjamo že več let, zato se njihovemu igranju podrobneje posvečamo na taboru. 

Natančnejši vsebinski urnik je odvisen od števila prijav, zato bo znan naknadno. Okvirni časovni okvir vodenega delovanja na taboru pa bo:

- petek, 20. september: 18h – 21.00

- sobota, 21. september: 9h – 13.00 in 15h – 19h ter ob 20h skupni večer

- nedelja, 22. september: 9h – 12.30

Na tabor vabimo

- Vodje/mentorje otroških folklornih skupin (pričakuje se vsaj osnovno poznavanje dela v okviru folklornih skupin) odraslih folklornih skupin,

- člane (otroke) otroških folklornih skupin (glasbeniki in plesalci); otroci naj imajo spremstvo odraslega (svoje vodje FS)

Potrdila

Udeleženci (vodje/mentorji skupin) bodo po zaključenem izobraževanju prejeli potrdilo o udeležbi, ki ga bodo lahko uveljavljali tudi v skladu s Pravilnikom o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

Kotizacija

Kotizacija za udeležence tabora – za vodje/mentorje znaša 70 evrov (z vključenim DDV), za otroke (inštrumentaliste in plesalce) 20 evrov (z vključenim DDV) in jo boste plačali na podlagi izdanega predračuna s strani JSKD.

Kotizacija ne vključuje bivanja in prehrane (slednje se plača posebej).

Lokacija izvedbe tabora

Otroški folklorni tabor se bo izvajal v prostorih Dijaškega in študentskega doma Novo mesto ter njegovih bližnjih, neposrednih pomožnih lokacijah.

Bivanje in prehrana

Za interesente, ki ste oddaljeni od Novega mesta (ali pa želite folklorni tabor doživeti v vsej njegovi polnosti), smo uredili možnost bivanja in prehrane, odločite pa se lahko tudi samo za koriščenje prehrane.

Bivate lahko v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, ki se nahaja v neposredni bližini Šolskega centra Novo mesto in športne dvorane Leona Štuklja, v naselju Šmihel, Šegova ulica 115, 8000 Novo mesto.

Bivanje s prehrano oz. samo prehrano bo mogoče plačati z naročilnico ali gotovino ob prihodu v dom. Prosimo vas, da naročilnic/gotovine ne pozabljate in da stroške poravnate takoj ob prihodu.
Če imate kakršnekoli omejitve pri prehrani, vas prosimo, da to navedete ob prijavi (vprašanje je navedeno v spletni prijavnici).

Cena 1 polnega penziona je 39 €/osebo + turistična taksa. Dva polna penziona tako znašata 78 €/osebo + turistična taksa.

Cena posameznih obrokov: kosilo 8,5 €, večerja 6,5 €.

 Kaj morate še vedeti?

- Prihod udeležencev je predviden v petek, 20. septembra 2024, med 15. in 18. uro, uradni začetek tabora je ob 19.00.

- Natančnejši urnik tabora prejmete po zaključku prijav, saj je le-ta odvisen od števila prijavljenih.

- Vsi udeleženci (tudi otroci) morate imeti s sabo osebni dokument (zaradi vpisa v knjigo obiskovalcev).

- Kotizacijo za udeležbo na taboru je potrebno poravnati pred prihodom na tabor (predračune prejmete po e-pošti od JSKD).

- Bivanje in/ali prehrano pa boste poravnali neposredno ob prihodi v dijaški dom. S seboj zato ne pozabite prinesti naročilnice za plačilo bivanja in prehrane (plačilo je možno tudi z gotovino).

- S seboj ne pozabite prinesti udobne obutve in obleke za ples, beležke in pisalo, glasbeniki svoje inštrumente, ter obleko in obutev za morebitne prostočasne dejavnosti zunaj.

Rok prijave

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice (kliknite na ikono PRIJAVNICA), najkasneje do ponedeljka, 2. septembra 2024.

 

PRIJAVNICA

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScECLKkp0tCoZx-PseinbBYaf7mgjbZT7Om_EMgpcMMyX9WyA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 (google.com)

Če bo prijavljenih več kot je prostih mest, bomo upoštevali prijave, ki bodo na naš naslov prišle prej. Če boste na tabor sprejeti, dodatnih obvestil takoj po prijavi ne bomo pošiljali (oglasimo pa se vam takoj ob zaključku prijav), če pa bo vaša prijava zavrnjena ali pa bi, zaradi premajhnega števila prijav ali katerih drugih okoliščin, tabor morali odpovedati, vas bomo o tem pravočasno obvestili. Sicer se vam z obvestilom o dodatnih informacijah glede izobraževanja oglasimo po poteku prijav.

Dodatne informacije

Tjaša FERENC TRAMPUŠ

producentka za folklorno dejavnost

T: (01) 24 10 533

E: tjasa.ferenc@jskd.si

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA