FOLKLORNA DEJAVNOST

FOLKLORNI TABOR ZA ODRASLE 2008
Novo mesto, 25. do 27. 1. 2007

RAZPIS

Po ustvarjalnem in zanimivem taboru, ki je v Novem mestu potekal januarja 2007, vas vabimo, da se nam ponovno pridružite, kajti folklorni tabori za odrasle so postali priljubljeni, ustvarjalno vzdušje na njih pa spodbuja pripravo zanimivih programov v številnih folklornih skupinah. Na taboru bomo tokrat posebno pozornost namenili godcem (zaradi česar jih na tabor še posebej vabimo in jim ponujamo, da se nam pridružijo brez plačila kotizacije) ter pesmi in plesu, ki bosta v novih okvirih dobila novo odrsko podobo.

 

Na tabor ste vabljeni:
- vodje odraslih folklornih skupin,
- vodje veteranskih in upokojenskih folklornih skupin,
- člani odraslih, veteranskih, upokojenskih ... folklornih skupin (plesalci, inštrumentalisti, pevci...).
Vabljeni ste tako začetniki, ki bi morda vodje radi šele postali, kot tudi izkušeni vodje, ki ste svoje znanje pripravljeni sprejemati od drugih in ga med druge tudi deliti.

 

Sistem dela:
Udeleženci boste razdeljeni v več skupin, za ustvarjalno delo v posameznih skupinah pa bodo na podoben način kot na preteklih taborih skrbeli organizacijski vodje (sicer strokovni spremljevalci srečanj: Nežka Lubej, Vasja Samec, Brane Šmid, Mojca Lepej in Neva Trampuš) s pomočniki, ki jih bodo izbrali na taboru. Za dodatno strokovno pomoč pri oblikovanju programov bodo poskrbeli: Mirko Ramovš, Branka Moškon in Adriana Gaberščik. K sodelovanju smo povabili tri poznavalce glasbenega izročila, ki bodo delali izključno z godci (Mile Trampuš, Sašo Gale, Tomaž Rauch).

Kot že omenjeno, godcem za udeležbo na taboru ni potrebno plačati kotizacije. Izkoristite priložnost!!!

 

Vsebinski načrt:
Delo na taboru je ustvarjalno in vsem sodelujočim vedno znova prinaša nove izzive. Tokrat bomo ob tem, da bodo godci ustvarjali tudi samostojno, pripravljali program, v katerem bo izpostavljen posamezen plesalec ali plesni par. Izbirali boste med že vnaprej določenimi plesi in pesmimi, jih združili v celoto ter pri tem izpostavili bodisi najboljšega, najslabšega, drugačnega, zanimivega ... plesalca.
Tema na kratko: "NAŠ PLESALEC".

 

Novost (posebna ponudba):
V letu 2006 smo na otroškem folklornem taboru uvedli individualno svetovanje vodjem folklornih skupin pri pripravi novih programov. Ponudba je bila odlično sprejeta, zato svetovanje ponujamo tudi na letošnjem taboru za odrasle. Po prijavi vam bomo na dom poslali obrazec, ki ga boste, če kratko svetovanje želite izkoristiti, izpolnjenega prinesli na tabor in ga ob prihodu oddali.


Okvirni urnik

 

petek
15.30 - 17.00
Prihod in namestitev.
17.00 - 18.00
Predstavitev teme, problematike.
18.00 - 19.00
Razdelitev po skupinah in priprava načrta dela.
19.00
Večerja.
20.00 - 22.00
Spoznavanje, delo po skupinah; učenje izbranih plesov in viž; priprava delovnega načrta za naslednje dni.


sobota
8.00
Zajtrk.
9.00 - 13.00
Delo po skupinah (učenje plesov, pesmi, viž...).
13.00
Kosilo.
16.00 - 18.30
Delo po skupinah (sestavljanje odrskih postavitev).
19.00
Večerja.
20.00 - 21.30
Ustvarjalne delavnice (okvirne teme: gostovanja v tujini; kako do denarja; nastopi za turiste; kako do medijske prepoznavnosti; pričakovanja godcev; kako do novih mladih plesalcev).


nedelja
8.00
Zajtrk.
9.00 - 10.30
Delo po skupinah (popravljanje odrskih postavitev, utrjevanje...).
10.45 - 11.30
Predstavitev nastalih odrskih postavitev.
11.30 - 12.00
Analiza videnega.
12.30
Kosilo.
13.00
Odhod domov.

 

Kraj dogajanja: Dijaški dom Novo mesto, Šegova ulica 117, Novo mesto. (Dom se nahaja nedaleč od športne dvorane Leona Štuklja.)

 

Čas dogajanja: 25. do 27. januar 2008. Pričakujemo vas v petek, ob 15.30.

 

Kotizacija: za vse udeležence tabora (razen za godce) znaša 40 EUR (DDV je vključen).

 

Nastanitev: stroški celotnega bivanja in prehrane, ki jih boste poravnali ob prihodu v dom z naročilnico ali gotovino, znašajo 45 EUR na osebo v triposteljnih sobah. Drugačen način plačila ni možen, zato vas prosimo, da naročilnic ne pozabljate in da stroške poravnate takoj ob prihodu.

 

Rok prijave: vaše prijave pričakujemo najkasneje do ponedeljka, 14. januarja 2008, na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana /za folklorni tabor/. Število udeležencev na taboru je omejeno, zato vas prosimo, da s prijavami pohitite. Še posebej vas pozivamo, da prijavite inštrumentaliste. (Če bo potrebno usklajevanje števila prijavljenih, vas bomo o tem pravočasno obvestili, sicer pa dodatnih obvestil, da ste na tabor sprejeti, ne bomo pošiljali.)

 

Prosimo vas, da se na seminar prijavite preko območne izpostave JSKD, oz. da jih s prijavo seznanite.

 

Kaj morate še vedeti?

S seboj ne pozabite prinesti naročilnic za pokritje stroškov bivanja in ustrezne obleke in obutve za ples.

 

Morebitno odsotnost, kasnejši prihod ipd. nam nujno sporočite vsaj tri dni pred začetkom seminarja (na tel. št. 031/272-792) !!!

 

Franci Cotman,
strokovni sodelavec za
multimedijsko dejavnost

 

Bojan Knific,
samostojni strokovni svetovalec
za folklorno dejavnost
e-pošta: bojan.knific@jskd.si