FOLKLORNA DEJAVNOST /PRIREDITVE /DRŽAVNA SREČANJA

 

Folklorno obarvana Sežana

 

V soboto, 17. 10. 2015, je bila Sežana folklorno obarvana. V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je čez dan potekal seminar z delavnicami, ki se ga je udeležilo 120 folklornikov iz cele Slovenije. Delavnico s področja odrskega poustvarjanje plesa sta vodila dr. Tomaž Simetinger in Milan Glamočanin, priznani multiinštrumentalist Janez Dovč se je prelevil v mentorja godcev folklornih skupin, grleno petje je skozi delavnico predstavljala akademska glasbenica, pevka Zvezdana Novaković, delavnico s področja kostumiranja folklornih skupin sta vodili Tadeja Pance in Katarina Šrimpf, strokovnjakinja za odnose z javnostmi in komunikacijo na družbenih omrežjih Ana Eterović pa je predstavila ključne teme s področja odnosov z javnostmi, marketinga in sorodnih področij za potrebe folklornih skupin. 

Zvečer so folklorniki zavzeli še Kosovelov dom v Sežani. Državno srečanje z naslovom Le plesat me pelji v organizaciji JSKD in kulturnega društva Kraški šopek, se je začelo z revijo folklornih kostumov in nadaljevalo s plesom. Nastopilo je šest najboljših skupin oziroma njihovih programov, ki sta jih izbrali državni strokovni spremljevalki dr. Urša Šivic in Klavdija Žabot na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj: FS Minerali Rogaška Slatina, FS Tine Rožanc Ljubljana - mladi, ŽKUD Tine Rožanc Ljubljana, FS KD Karla Štreklja Komen, FS KLAS, PD Horjul, FD Gartrož Nova Gorica, AFS France Marolt ŠOU v Ljubljani. V spremljevalnem programu je nastopilo Bošnjaško mladinsko kulturno društvo Velenje.

Program skupin je spremljala in ocenjevala strokovna žirija v sestavi: Tanja Drašler, Saša Krajnc in dr. Svanibor Pettan, ki je ob koncu prireditve trem najboljšim podelila zlata priznanja s pohvalo.   


1. Za domiselno koreografijo in dovršeno izvedbo v celoti je zlato priznanje s pohvalo prejela AFS FRANCE MAROLT, LJUBLJANA

2. Za prepričljivo uprizoritev je zlato priznanje s pohvalo prejela FS GARTROŽ NOVA GORICA

3.Za izvirno uprizoritev je zlato priznanje s pohvalo prejela FS KLAS, PD HORJUL

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Tjaša Ferenc Trampuš

sam. strok. svetovalka za folklorno dejavnost
T: (01) 2410 533
F: (01) 2410 536
E: tjasa.ferenc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

 

Program srečanja

Fotogalerija srečanja