FOLKLORNA DEJAVNOST /OTROŠKA LETNA SREČANJA IN PRIREDITVE

Ringaraja 2017

 


V soboto, 3. 6. 2017, so se v Kulturno poslovnem centru Majšperk predstavile najboljše otroške folklorne skupine Slovenije. Na državnem srečanju z naslovom Ringaraja 2017, ki sta ga pripravila Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in njegova območna izpostava Ptuj, je nastopilo  sedem najboljših skupin, ki sta jih izbrali državni selektorici dr. Metka Knific Zaletelj in Maja Miklavž Sintič.
Gledalce sta pozdravili županja občine Majšperk dr. Darinka Fakin  in samostojna strokovna svetovalka za folklorno dejavnost dr. Katarina Šrimpf Vendramin.
Program skupin je spremljala in ocenjevala strokovna žirija v sestavi: Nika Pučnik, Marko Rus in Peter Vendramin, ki je ob koncu prireditve trem najboljšim podelila zlata priznanja s pohvalo.

 

V uradnem programu se je predstavilo sedem skupin: Otroška folklorna skupina KD DESTRNIK, Otroška folklorna skupina Vesele šefle, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, Otroška folklorna skupina Kosci in Otroška folklorna skupina Sonček, vrtec in OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova PŠ Kapele, Starejša folklorna skupina FS Prežihovci, OŠ Prežihovega Voranca Maribor, Starejša otroška folklorna skupina KD Karavanke, Otroška folklorna skupina Val, OŠ Koper, Starejša otroška folklorna skupina KUD Študent Maribor.

Prireditev so povezovali Jaka in otroci iz Šentjerneja. V spremljevalnem programu je nastopila Katja Puntar iz Kulturnega društva Fabularij iz Krškega.

Vse skupine, ki so bile izbrane na državno srečanju in so uspešno prestale tristopenjski sistem selekcije, so prejele zlato priznanje, tri skupine pa so si po mnenju žirije zaslužile še posebne pohvale.

 

 

NAGRADE IN PRIZNANJA


ZLATO PRIZNANJE S POHVALO
za plesno izvedbo je prejela
STAREJŠA OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA KD KARAVANKE

 

ZLATO PRIZNANJE S POHVALO
za glasbeno izvedbo je prejela
STAREJŠA FOLKLORNA SKUPINA FS PREŽIHOVCI, OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA MARIBOR

ZLATO PLAKETO S POHVALO
za inovativen program je prejela
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA KOSCI IN OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA SONČEK, VRTEC IN OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA PŠ KAPELE

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

Katarina Šrimpf Vendramin

folklorna dejavnost JSKD

T: (01) 2410 533

F: (01) 2410 536

E: katarina.srimpf@jskd.si