GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

ROCK VIZIJE

Nova Gorica, 20. - 22. maj 2016

 

PROGRAM

 

21.00
Kulturni center Mostovna
ROCK VIZIJE - koncertni izbor mladinskih rock skupin:

FUCK THE 5TH,
Kamnik

DIAREJA EKSPLOZIV, Ljubljana

POLNA LUNA, Zgornje Gameljne

SANDRA ERPE, Straža

ARTENIGMA, Litija

BAND INFECTED, Ptuj

 

Opisi skupin

 

FUCK THE 5TH, Kamnik

Jure Javoršek (kitara)
Patricija Arh (vokal)
Jan Urbanija (bas kitara)
Jaka Horvat (bobni)

 

FUCK THE 5TH

 

Garažna posadka iz Kamnika na odrih predstavlja težke blues, rock in grunge riffe, prav tako poslušalce popeljejo v svet lepega spevnega rocka! Skupino sestavljajo štirje člani (Jan, Jaka, Jure in Patricija), ki ustvarjajo glasbo z srcem!

 


DIAREJA EKSPLOZIV, Ljubljana

Gašper Omahen (bobni/vokal)
Domen Klofutar (bas kitara/vokal)
Miha Vozelj (kitara/vokal)

 

Diareja eksploziv

 

Diareja Eksploziv je tisto, kar iščejo vaša ušesa, če ste naveličani nekvalitetne in plehke glasbe. Je tisto, kar išče vaša duša, ko ne znate izraziti, kaj vas resnično muči. Mlad ljubljanski trio je točno tisto, kar pomeni njihovo ime – je vedno na tekočem, energičen, eksploziven, otročji in hkrati smrtno resen. Ko se združijo punk, rock in ska z genialnimi umi iz tega nastane točno to – Diareja Eksploziv. V tej zasedbi igrajo od leta 2012. Našli so se v zaledju ljubljanskih hribov, vendar so že kmalu ugriznili v ljubljansko jabolko, od koder prihaja njihov navdih – upor prvih mladih ljubljanskih punk bendov, stupidizem slovenskega parlamenta in lepota slovenskih deklet.

 

 

POLNA LUNA, Zgornje Gameljne

Maja Obolnar (vokal)
Miha Medvešek (kitara)
Jakob Grčman (bas kitara)
Max Marn (bobni)

 

Polna luna

 

Polna Luna prebuja zavrta poželenja. Vabi vas v svobodne gozdove vaše duše. Zatuli v Polno Luno.

 

 

SANDRA ERPE, Straža

Sandra Erpe (kitara/vokal/klavir)

 

Sandra Erpe

 

Sandra Erpe je kantavtorka, ki se z glasbo ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega se je ukvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah. Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese ali se je na kakršenkoli način dotakne. Avtorica je tako v glasbi ob spremljavi kitare in klavirja našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je. Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost, ki jo je Sandra med drugim predstavila na letošnji oddaji Slovenija ima talent – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero, kljub očitni naklonjenosti, kar ne moreta in ne moreta najti skupenga jezika.
Kantavtorka, ki se v poetičnem popu spogleduje z jazzom, bluesom, r'n'b-jem in soulom, trenutno obiskuje prvi letnik magistrskega študija primerjalne književnosti in literatrne teorije ter vztrajno snuje svojo prvo ploščo, ki bo luč sveta ugledala letos poleti.

 

 

ARTENIGMA, Litija

Benjamin Flisek (kitara)
Miha Medvešek (kitara/elektronika)
Mirko Medvešek (bas kitara)
Domen Malis (bobni)
Barbi Osolnik (vokal)
Ema Krebs (vokal/klaviature)

 

Artenigma

 

Artenigma je svoje ustvarjanje pričela leta 2011, ko sta se oče in sin odločila združiti moči in ustvariti skupino, ki se je izoblikovala v začetni podobi: Miha in Mirko Medvešek, Domen Malis, Štefan Kokalj, Barbara Osolnik in Patricija Selan.  Artenigma je v letih od 2012 do 2013 veliko koncertirala po vsej Sloveniji ter nastopila tudi na nekaterih velikih odrih:  Noč v Bitnjah 2013, Zagorska noč, Blok party 4, festival Fronta, festival Štuor, Vinterojder 2012 s Trkajem…  V letu 2014 je Artenigmo za znamovalo nekaj sprememb, saj so zamenjali kitarista in v band dobili novega člana – Benjamina Fliska. Z novo energijo se je skupina takoj odločila stopiti v studio, kjer so posneli nekaj novega materiala,  ter nov videospot. Artenigmi v čast je bil nastop ob boku Siddharte in Mi2 na festivalu Vransko Summer night 2014. V začetku leta 2015 se je postava spet spremenila, saj je skupino zapustila vokalistka Patricija Selan. Ostalih 5 članov se je zaradi težke izgube odločilo delati še bolj vneto, pomoč pri tem pa jim je ponudila Ema Krebs, kjer je z novo energijo dobesedno povzdignila band v nove dimenzije.

 

 

BAND INFECTED, Ptuj

Katja Zinrajh (glavni vokal)
Jure Pišek (solo kitara/spremljevalni vokal)
Taja Islamovič (ritem kitara/spremljevalni vokal)
Gašper Bračič (bas kitara)
Jure Kovačič (bobni)

 

Fonem

 

IRONIČEN TRENUTEK (Infected, besedilo Katja Zinrajh/Tomaž Šneberger)
ŽELEZNA SRAJCA (Infected, besedilo Katja Zinrajh)
MOJE IME (Infected, besedilo Katja Zinrajh)
SKOZI MOJE OČI (Infected, besedilo Katja Zinrajh)
WEAK (glasba in besedilo Skunk Anansie)

Glasbeni virus zajame prostor, razširi se energija in pa inovativnost petih mladih nadobudnih glasbenikov, ki so z glasbo tako rekoč že okuženi. To je alternative rock skupina Infected. V takšni zasedbi delujejo od septembra 2014. Zraven številnih drugih manjših koncertov so zaigrali že na festivalu Scena 2015 in zabeležili zmago na Droogstocku.   Ko stopijo na oder, poskrbijo, da si jih vsak zapomni če ne druga vsaj po energiji in pa sporočilih, ki jiih odražajo v pesmih. Inspiracijo iščejo v tujih bandih kot so: Kings Of Leon, Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers, The Kooks in drugih.

 


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si