GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LINHARTOVO SREČANJE

59. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2021

Postojna, 23. - 25. september 2021

 

O FESTIVALU

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira 59. Linhartovo srečanje - Festival gledaliških skupin Slovenije 2021.

Zaradi posledic ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (Covid – 19) so bila za izvedbo srečanja sprejete spremembe, ki omogočajo izvedbo 59. Linhartovega srečanja. Sprejete spremembe so veljavne le za aktualni razpis.

KAJ JE LINHARTOVO SREČANJE IN KDO SE LAHKO NANJ PRIJAVI

Linhartovo srečanje je najpomembnejši festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v  tujini. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji in da je bila predstava premierno uprizorjena v letu 2019 ali 2020 ali 2021. Na festival se lahko prijavijo tudi predstave skupin drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku.

KAKO SE PRIJAVIMO?

Prijavo in oddajo videoposnetka opravite v prijavnici na spodnji povezavi:

e-prijava

Roki prijave:

Rok za potrditev in dopolnitev prijave je 1. julij 2021.

KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

KAKO POTEKA IZBOR?

Vse predstave posamezne regije si najprej ogledajo regijski selektorji, ki sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Ta si potem ogleda državni selektor, ki sestavi program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 22. in 25. septembrom 2021 v Postojni.

KAJ SE OCENJUJE?

Ocenjuje se celovitost predstave, izbor teksta, izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

KAJ SE OD NAS PRIČAKUJE?

Skupina mora z vodjo območne izpostave uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju). V kolikor je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora teh udeležiti v terminih, dodeljenih s strani organizatorja.

KAJ PA ČE SMO ZAČETNIKI?

Tudi če predstava ni izbrana na naslednji nivo, dobi skupina pisno in ustno oceno predstave ter brezplačno svetovanje. Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem – selektorjem. Ta poda oceno predstave, izpostavi kvaliteto in predlaga možne izboljšave.

SO KAKŠNE NAGRADE?

Najboljši posamezniki prejmejo posebno priznanje regijskega selektorja. Najboljši dosežki na državnem Linhartovem srečanju so nagrajeni s prestižnimi kipci – matički, najboljša predstava v celoti pa še z dodatnimi 800 EUR.

 

DODATNE INFORMACIJE

 

Jan Pirnat

Jan PIRNAT

producent za gledališko in lutkovno dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

e-prijavnica

 

 

Linhart 21

programska knjižica
(pdf, 1 MB)