Območna izpostava Maribor

 

Območna izpostava Maribor deluje na območju občin Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž, Rače-Fram, Starše in mestne občine Maribor. Program izpostave je zaradi velike mestne občine Maribor in posledično kvalitetnih izvedbenih prostorov skoncentriran zlasti v mestu Maribor, a se kolikor mogoče odvija tudi v ostalih občinah.

Maribor je tradicionalni center kakovostne zborovske glasbe. Premoremo eno najboljših zborovskih dvoran v srednji Evropi. Unionska dvorana je v letu 2012 prvič izjemno uspešno gostila zaključno tekmovanje za Evropsko veliko nagrado 2012 (Grand Prix Europe 2012). Sicer pa v Mariboru in okolici deluje veliko število zborov in vokalnih sestavov. Nekateri med njimi so vrhunske kakovosti, mnogi nastopijo tudi na se regionalnih prireditvah. Sicer pa naša izpostava izjemno uspešno deluje tudi na gledališkem področju, področju plesnih in folklornih dejavnosti ter literature.

 

Izpostava Maribor organizira tudi prireditve izven rednih preglednih programov, predvsem v sodelovanju z ZKD Maribor, kar še posebej bogati kulturno percepcijo na širšem mariborskem področju.

 

Poslovna poročila

Poslovno poročilo za leto 2019

Poslovno poročilo za leto 2018

Poslovno poročilo za leto 2017

Poslovno poročilo za leto 2016

Poslovno poročilo za leto 2015

Poslovno poročilo za leto 2014

Poslovno poročilo za leto 2013

Poslovno poročilo za leto 2012

 

Vodja območne izpostave

 

 

 

 

Matija VARL

T: 02 234 21 17

E: matija.varl@jskd.si

 

 

 

 

 

 

Prireditve
Izobraževanja