LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 Naziv tečaja:

 

 

FLORA IN FAVNA

Kraj izvedbe:

 

celoletni spletni tečaj

Termin:

 

enkrat tedensko, ponedeljek, 17.00–18.30 in 19.00–20.30 (2 skupini),
začetek 16. oktobra 2023
oktober 2023–maj 2024 / 26 srečanj / 52 ur

Mentorica:

 

Vida Slađana Mitrović, akad. slikarka in prof. likovne umetnosti

Kotizacija:

 

200 €

Število udeležencev:

 

8-10

Rok prijave:
 

1. oktober 2023

Primerno za začetnike in nadaljevalce

KRATEK OPIS

Spletni likovni tečaj je namenjen odraslim ustvarjalcem, ki jih navdihuje svet rastlin in živali in radi doma ustvarjalno raziskujejo in eksperimentirajo. Pod vodstvom mentorice in z motivacijo skupine bodo vsak teden spoznavali različne likovne prakse in krepili ustvarjalno kondicijo.

VSEBINA

Narava je marsikateremu umetniku izvir navdiha in vzor. Evolucija je namreč v milijonih let razvila neverjetno domišljene vzorce, barve, teksture in oblike. Paleta flore in favne je neizmerno bogata, človek pa ta svet narave s svojim predstavnimi sposobnostmi estetsko osmišlja, ga na novo kompozicijsko in barvno sestavlja, metaforično nadgrajuje …

V središču letošnjega spletnega seminarja bo torej pisani svet rastlin in drobnih živali. Tečaj bo organiziran interaktivno kot tedenska spletna srečanja v kombinaciji s samostojnim ustvarjanjem doma. Srečanja bodo razdeljena na več sklopov: namenjena bodo spoznavanju izbrane teme, predstavitvi tedenskih nalog in podajanju smernic za reševanje novih likovnih problemov ter likovni analizi nastalih del.

Tečaj je namenjen odraslim osebam, ki želijo razvijati tako veščino risanja in osebno kreativnost. Prijavijo se lahko začetniki, ki želijo pridobiti nova risarska znanja, kot tudi bolj izkušeni likovniki, ki želijo ustvarjalne izkušnje poglobiti in razširiti, preizkusiti nove likovne tehnike ter spoznati različne umetnike in primere iz likovne prakse.

O MENTORICI

 

Slađana Mitrović

 

 

Vida Slađana Mitrović

Vida Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH – Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Pri založbi Studia Humanitatis je objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja. Je izkušena mentorica tečajev risanja in slikanja za odrasle, tudi v spletni obliki, predavateljica in odlična motivatorka za ustvarjanje.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje poteka v spletni obliki enkrat tedensko, v dveh skupinah, ob ponedeljkih od 17.00 do 18.30 oziroma od 19.00 do 20.30. Pričetek izobraževanja je 16. oktobra 2023, zaključek predvidoma 14. maja 2024. V primeru odpovedi terminov se dodatne ure izvedejo v maju. Obseg vodenega izobraževanja je 52 ur, delavnica pa vključuje tudi samostojno ustvarjalno delo.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijave sprejemamo do 1. oktobra 2023 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Število udeležencev na delavnici je 8 do 12. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijave oz. motivacijski opis. V primeru velikega zanimanja bomo ponudili možnost dodatnega termina. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

KOTIZACIJA

Kotizacija za tečaj znaša 200 € (plačilo je v 2 obrokih) ter vključuje brezplačen priročnik in praktično darilo. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov, ki ga navedete v prijavnici, po potrditvi izvedbe tečaja. Kotizacijo oziroma obrok kotizacije je potrebno poravnati v celoti do roka, navedenega na predračunu.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Internetno povezavo ter opremo za uporabo videokonferenčnega programa Teams (program namestite brezplačno). Risarsko predznanje je zaželeno, ni pa nujno. Povezavo (link) za udeležbo na srečanju bomo prijavljenim poslali pred pričetkom izobraževanja. Za samostojno likovno ustvarjanje doma boste potrebovali svoje materiale in pripomočke.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci bodo na koncu izobraževanja prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju v obsegu 52 ur. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Dijakom izdamo potrdilo o opravljeni dejavnosti (obvezne izbirne vsebine).

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si